Fredagens speltips kommer från spanska LaLiga och det är sista omgången innan landslagsuppehållet.
Tabell 3an R.Sociedad tar emot jumbon Leganes som hittas på plats 20. Säsongens överraskningslag mot säsongens målsnålaste lag och dessutom laget som släppt in flest mål. Detta borde R.Sociedad ta hem utan några problem och när Betsson dukar upp oddset 1.70 så maxar jag och skickar in 10 Units direkt.

R.Sociedad:

Laget hittas alltså på en imponerade 3e plats och tränaren Alguacil har gjort ett fantastiskt jobb med en trupp utan de där storstjärnorna.
Okej William José, Alexander Isak, Mikel Oyarzabal och Martin Odegaard kände vi till sen tidigare men långt ifrån några etablerade toppnamn.
Till start kommer man med helt okej form, man har vunnit 3/4 senaste matcherna och trots att Odegaard saknades sist så lyckades man vinna mot Granada på bortaplan med 1-2 där Portu blev sen matchhjälte.
På hemmaplan denna säsong har man spelat 5 matcher, 3-0-2 är raden och målskillnad 10-5. Leganes som har väldigt svårt med målskyttet på bortaplan kommer inte få det lätt här på Reale Seguros Stadium.

Leganes:

Lilla Leganes hittar vi alltså sist i tabellen och förra årets skrala målskörd på bortaplan har fortsätt i även denna.
När förra säsongen var över kom man inte ens upp i 1 mål i snitt på alla sina bortamatcher och hittills efter 5 spelade matcher står man på raden 0-1-4 och målskillnaden 2-11 !
På dessa 5 matcher så är det 3 av dom som är mot topp 7 lag så visst har de haft ett tufft schema i början.
Men det har också visat att de inte har något att hämta mot de över lagen och resultaten säger det tydligt.
1-0 förlust borta mot Granada på plats 6.
2-0 förlust borta mot Getafe på plats 7.
5-0 förlust borta mot R.Madrid på plats 2.
Nu ska man möta 3an Sociedad som har mycket luft under vingarna och jag blir väldigt förvånad om Leganes lyckas plocka poäng här.

Lagens form sista 5 matcherna:

Tabellen:

För och Nackdelar:

✅ R.Sociedad är flera klasser bättre och kommer med bra form medan Leganes förlorar och förlorar.
✅ R.Sociedads styrka denna säsong är att flera spelare delar på målskörden. William 5, Oyarzabal 4, Portu 4 med Odegaard och Isak tätt bakom.
✅ Leganes har gjort minst mål och släppt in flest mål denna säsong av alla lag.
✅ Förra säsongens möte på denna arena vann R.Sociedad med klara 3-0.
❌ Odegaard var skadad sist och sena tester avgör om han kommer till start. Även utan han ska Sociedad vinna men självklart ett avbräck om han inte spelar.

Speltips: R.Sociedad vinner
Odds: 1.70
Spelstopp: 21.00
Spelbolag: Betsson
Liga: LaLiga
Insats: 10/10 Units

Ta Betssons bonus på 1000 kr härTänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till