Lördagens speltips kommer från Engelska Championship och det är Derby som tar emot krisande Huddersfield.
Derby har “satsat” inför slutspurten i jakten på en Premier League plats och tagit in Wayne Rooney som ska med ledarskap, pondus och erfarenhet lyfta laget till nya nivåer. Huddersfield hoppades nog studsa tillbaka till Premier League efter man åkt ur ligan men är en av säsongens floppar och är indragen i bottenträsket.
Här väljer jag ett målspel på Derby istället för den raka 1an. Derbys defensiv är inte bra så detta spel känns bättre.
Spelet: Derby över 1.5 mål till 2.14 på Unibet. Liret får 3 Units.

Derby:

Efter 32st spelade omgångar hittar vi Derby på en 13e plats mitt i tabellen.
Man står på raden 11-10-11 med målskillnaden 40-44 med 10 poäng upp till slutspelsplatserna med 14 matcher kvar att spela. Man hade en väldigt tung period med 7 raka matcher utan seger och man gjorde klart med den erfarna målskytten Wayne Rooney som rundar av karriären på hemmamark.
Trots sin ålder så blev det ett lyft i klubben och från att han satt på läktaren mot Charlton och startade mot Barnsley så har faktiskt Derby vunnit 7/11 matcher och gjort minst 2 mål framåt i 8/11 matcher.
På bortaplan har Derby varit riktigt dåliga denna säsong och det är på hemmaplan man spelat som bäst.
Nu står man på “hemmaraden” 9-5-2 och är ligans näst bästa hemmalag och kommer med 5 raka segrar i bagaget från alla sammanhang!

Huddersfield:

Hudds har även dom spelat 32 omgångar och de står på raden 9-8-15 med målskillnad 37-51 och hittas långt ner på en 20e plats med bara 5 poäng ner till att åka ur ligan.
Hudds är absolut ett av lagen som floppat mest denna säsong då man förra säsongen spelade i Premier League och borde göra något bättre av spelarna som blev kvar i laget.
Nu kommer man till start med dunkel form och förlusterna kommer tätt, speciellt på bortaplan.
På resande fot har Hudds raden 4-3-8 och målskillnad 17-33, med den siffran så är man laget som släppt in 4e mest mål av samtliga lag denna säsong.
I förra omgången var man oddsfavoriter hemma mot Cardiff men trots stort bollinnehav så förlorade man matchen med klara 0-3 och inte blir det lättare att plocka poäng nu när man tar emot ligans näst bästa hemmalag.

Derbys 10 senaste hemma:

Hudds 10 senaste borta:

För och nackdelar:
✅ Derby är ligans näst bästa hemmalag.
✅ Derby har gjort minst 2 mål framåt i 8/11 senaste matcherna.
✅ Hudds har släppt in 4e mest mål av samtliga lag på bortaplan.
✅ Derby vann säsongens bortamöte med 1-2.
✅ Hudds har förlorat 4/5 senaste bortamatcherna.
✅ Derby har nu vunnit 5 raka hemmamatcher.
❌ Hudds har inte råd med flera förluster då man närmar sig att åka ur ligan. Mest troligtvis lär de komma med ett väldigt defensivt tänk och satsa på kontringar.

Speltips: Derby ö1.5 mål
Odds: 2.14
Spelbolag: Unibet
Spelstopp: Lördag 16.00
Liga: Championship
Insats: 3/10 Units

Klicka här för att välja mellan alla bonusar
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till