Torsdagens speltips kommer från SHL och det är Leksand som tar emot Frölunda för andra gången på ett par dagar.
Alltid svårt att sia vinnare när dessa lag möts och därför lutar jag mig åt ett specialspel på en individuell spelare i Leksand som har ett förflutet i Frölunda. Man brukar säga att “släkten är värst” då de får lite extra motivation när känslorna blandas in. Han visade i förra mötet att han tänder till och jag hoppas och tror han gör det igen och chanserna är goda då han spelar med lagets poängkungar i 1a linan.
Spelet: Patrik Zackrisson ö0.5 poäng ML, oddset 1.75x hittas hos Nordicbet och jag kör 7/10U.

Matchen:

Tabell 5an Leksand tar åter igen emot tabell 1an Frölunda denna kväll.. Lagen möttes för bara 2 dagar sedan i CHL-kvartsfinalen och det blev en härlig match, speciellt för oss som håller på Frölunda 😀
Frölunda vann matchen med 2-5 men efter att ha kollat highlights och hört mig för med folk som såg matchen verkar det varit Leksand som var det bättre laget spelmässig men hade inte samma utdelning på lägena.
Leksand vann skotten med 37-23 och matchen var jämn fram till P3 där Frölunda satte allt och vann perioden med 0-3.
Leksand vann P2 med skotten 15-4 och var tämligen överlägsna och borde tagit ledningen igen där men Tomkins storspelade och va skillnaden mellan lagen.
Nu gissar jag att Rubin får stå (Frölunda brukar variera frisk mellan målisarna) och enligt mig är det en liten försvagning på målvaktssidan även om han normalt sett är en stabil målvakt också.
Leksand har annars denna säsong ett målsnitt offensivt på hemmaplan på 3.0 mål och hotar ständigt motståndarna.
Trots att Frölunda varit ett av SHLs bästa bortalag denna säsong så har man iallafall släppt in mer än 2 mål i snitt vilket man nu hållit i 5 raka bortamatcher.
Här tänker jag att det kommer ett extremt revanschsuget hemmalag med nya kraft under vingarna som inte vill göra hemmafansen besvikna 2 matcher irad.

Fakta om Patrik:

  • Patrik spelar center i 1a kedan mellan poängkungarna C.Carter och M.Veronneau som ligger 2a och 13e plats i poängligan.
  • Patrik har gjort 13p på 19st matcher, han har missat flera av matcherna denna säsong och ligger således helt logiskt inte i toppen av poängligan.
  • I CHL har Patrik gjort 5p på 8st matcher.
  • Patrik spelar en hel del i Powerplay.
  • Patrik gjorde 2st assist i förra matchen som Leksand förlora med 2-5 mot Frölunda.
  • Patrik är fostrad i just Frölunda och har starka känslor till klubben. Han har vunnit 2st SM-Guld med J18 och 1st SM-Silver med J20 hos Frölunda innan han lämnade för Rögle.

Spelet: P.Zackrisson ö0.5p ML
Odds: 1.75x
Insats: 7/10 U
Spelstopp: Torsdag 19.00
Liga: SHL
Bonus: 100 kr
Bolag: Nordicbet

Klicka här för att rygga spelet eller hämta bonusen.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till