Lördagens speltips kommer från Spanska LaLiga och det är jumbon Leganes som tar emot ligaledarna Barcelona i denna lunchmatch.
Här ska det skilja väldigt mycket mellan lagens trupper och frågan är väl bara hur stora siffrorna blir till slut. För in kan väl jumbon skrälla igen som man gjorde i förra omgången trots att man var utspelade. Nä Barcelona är för tunga och med alla offensiva storstjärnor fria från sjukstugan så ska man bara vinna. Spelet blir Asian -1 Barcelona till 1.74 på Betsson och 5 Units skickas in.

Leganes:

Efter 13 spelade matcher hittar vi Leganes längst ner i tabellen med raden 1-3-9 och målskillnad 7-22.
Med dom siffrorna är man laget som gjort minst mål hittills och dessutom släppt in 3e mest mål.
Till start kommer man med en rätt dyster form där man alltså bara vunnit 1/10 senaste matcherna och det var hemma mot nykomlingen Mallorca med 1-0. Nu ställs man mot ett betydligt svårare motstånd och jag är säker på att man kommer parkera bussen och kriga för 0-0 så länge det går och ligga på några enstaka kontringar. Det ska inte räcka mot ett världslag som Barcelona och jag blir väldigt förvånad om de tar poäng här.

Barcelona:

Barcelona har bara spelat 12 matcher men toppar LaLiga ändå på 25 poäng. Man står på raden 8-1-3 och med målskillnaden 33-15 är man laget som gjort överlägset flest mål denna säsong.
Till start kommer man med bra form, man har vunnit 8/10 senaste matcherna i alla sammanhang och Messi som varit på landslagsläger visar fortsatt toppform.
Messi har nu gjort mål i 8/9 senaste matcherna han spelat och gjort totalt 11 mål på dessa 9 matcher. Det kan finnas en liten risk att Messi får vila från start nu när han spelat 2 matcher på kort tid, men jag tror han får starta då han ändå hinner vila måndag-lördag och borde vara spelsugen och fortsätta jakten på Benzema i skytteligan.

Leganes 5 senaste hemma:

Barcelonas 5 senaste borta:

Inbördes möten sista 3 åren:

Här ser ni att Barcelona vunnit 5/6 möten och 4/6 med minst 2 måls marginal.

För och Nackdelar:
✅ Barcelona har mycket bredare trupp och bättre spelare på alla positioner.
✅ Leganes har gjort minst mål i ligan och släppt in 3e mest mål.
✅ Barcelona har gjort överlägset mest mål och har alla offensiva spelare tillgängliga.
✅ Barcelona har vunnit 5/6 inbördes möten och brukar vinna stort mot Leganes.
❌ Barcelona har CL match på onsdag, trots 4 dagar mellan matcherna kan tankarna redan vara där.

Speltips: Barcelona -1 Asian
Odds: 1.74
Spelbolag: Betsson
Spelstopp: 13.00 Lördag
Liga: LaLiga Spanien
Insats: 5 / 10 Units

Klicka här och ta bonusen på 1000 kr

Utgångstips 0-2 !

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till