Fredag och som brukligt Handbollsligan på agendan. Ligan är svåranalyserad än så länge men jag investerar 3 units i mötet mellan Kristianstad-LUGI. Oddset 1.80 och bolaget är Betsson!

Kristianstad

Top of the league efter 6 spelade omgångar och Kristianstad har än så länge varit pålitliga. Full pott än så länge och en målskillnad på 174-146 och det känns som att i år är Kristianstad verkligen med och slåss om det hela vägen. Senast var man i Kungsbacka och besegrade nykomlingen Aranäs i en tight match som slutade 27-26 till slut. Kristianstad har ett brett register och mest imponerar Einarsson, Nyfjäll och Gudmundsson. Kristianstad har en stark keeper i Christensen. Trots att Kristianstad har full pott än så länge så har det stundtals inte fungerat till 100%. Både segern mot Aranäs och segern mot Helsingborg så hade man en hel del flax och man kunde mycket väl tappat poäng i båda dessa fighter om marginalerna inte varit på deras sida. Framförallt så är det kontringspelet som har strulat. Christensen i Kristianstads mål säger inför matchen ”vi har egentligen inte spelat riktigt bra i någon match den här säsongen och det flyter kommer vi inte ha hela säsongen”. Det är såklart en styrka att vinna matcher även när laget inte spelar på sin absolut högsta nivå. Fem senaste matcher följer.

LUGI

LUGI har överraskat mig positivt i början äv säsongen. LUGI är på 4:e plats efter 6 omgångar med 8 inspelade poäng. Skulle man ta 2 poäng i denna fight så seglar LUGI upp på andraplats. LUGI kommer från en förkrossande seger mot GUIF i förra omgången, en match man vinner med 38-29 och det var aldrig något snack om saken där. LUGI spelar med mycket fart och energi men stundtals lyser orutinen i laget igenom och det märktes tydligt i bortaförlusten mot Helsingborg där man gav bort matchen redan i första halvlek. Casper Käll och Karl Wallinius är 2 spelare att ha koll på i LUGI. Simon Sejr Jensen är 4:a i målvaktsligan med en räddningsprocent på 39. Fem senaste matcher följer.

Speltips

Jag spår en matchbild där Kristianstad kommer att ha stort bollinnehav. Jag ser också en matchbild där LUGI kommer stå starka på linjen och väljer att gå på linan Kristianstad under 29.5 mål till oddset 1.80 hos Betsson. 3 units spelas. Argument följer.

✅ Kristianstad kliver in i europaspel nästa vecka med galet tufft motstånd i Fusche Berlin och kan inte riskera något här.

✅ Kristianstad snittar 29 gjorda mål/match och har bara passerats dagens lina i 2 av 6 matcher.

✅ LUGI snittar 28.5 insläppta mål/match där förlusten med 34-30 mot Helsingborg drar upp snittet.

✅ Simon Sejr Jensen är riktigt bra i LUGI:s mål.

❌ Om Kristianstad får ordning på kontringspelet så blir det tufft.

Speltips: Kristianstad under 29.5 mål

Odds: 1.80

Insats: 3 units

Spelbolag: Betsson

Liga: Handbollsligan

Avkast: 16/10 klockan 19.00

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till