Torsdagens speltips kommer från Allsvenskan och det är ett möte på Guldfågeln Arena som fångat mitt intresse mellan Kalmar och Sirius.
Till start kommer lagen med helt olika form, Kalmar har nu förlorat 6 raka matcher medan Sirius skrällt (i mina ögon) och vunnit 3/5 senaste matcherna.
Vem som vinner låter jag vara osagt, men jag tror det blir en målrik drabbning mellan dessa lag som ser sin chans till 3 poäng.
Spelet: BLGM till 1.80 på Bethard och 3 Units investeras i målspelet.

Kalmar:

Efter 9st omgångar har Kalmar raden 2-0-7 med en målskillnad på 11-16. Med de siffrorna ligger man överraskande näst sist i tabellen och det förvånar mig ! Okej jag hade inte de högsta tankarna om detta lag men att de nu skulle ha förlorat 6 raka matcher kunde jag inte tro.
Kalmar har spelmässigt varit starka på hemmaplan i de matcher jag tittat på men försvaret har inte imponerat alls. (vilket är bra till detta spel)
Tittar vi på de 5 senaste matcherna så har man förlorat 4st av dom med exakt 1-2 på resultattavlan, nu när man tar emot Sirius så tror jag Kalmar kommer satsa “allt” framåt och dominera matchbilden från start. Jag hoppas och tror att Kalmar tar ledningen i matchen och sedan kommer de svaga försvaret till slut släppa till ett mål mot Sirius som imponerade i förra omgången !

Sirius:

Även Sirius har spelat 9st omgångar men de har raden 4-3-2 med målskillnaden 14-11. Med den raden så har Sirius kämpat sig upp till en fin 4e plats och det var väl ingen som kunde tro det när säsongen började ?
Har man haft tur ? Nä… Har man haft bra spelschema mot lättare motståndare ? Nä det tycker jag inte heller. I dom 3 senaste matcherna har man mött Hammarby, AIK och sist Norrköping och totalt på dessa matcher har man tagit 4 poäng och sist gjorde man 4 mål mot serieledande Norrköping !
Nu har Sirius spelat mycket bättre hemma än på bortaplan och blivit nollade i dom 2 senaste matcherna. Men visst, det var mot bra motstånd som Hammarby och AIK, men till denna match möter de ett betydligt svagare motstånd som saknar självförtroende och uppgiften måste vara väldigt passande.

Lagens form sista 5 matcherna:

För och nackdelar:

✅ Kalmar har gjort minst 1 mål framåt i 7/9 matcher.
✅ Kalmar har släppt in minst 1 mål i 7/9 matcher.
✅ Sirius spelar betydligt mer offensivt än vad många lag verkar räkna med.
✅ Sirius vann med 4-2 mot Norrköping sist och kommer med gott självförtroende.
✅ Kalmar har spelat BLGM i 4/5 senaste och Sirius i 5/7 senaste matcherna.
✅ På pappret en match som kan hur som helst och båda lagen kommer nog starta offensivt för 3 poäng.
❌ Kalmar har släppt in flest mål av alla lag hittills, kommer tränare Nanne Bergstrand lägga fokus på defensiven här och täppa till ?

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Spelbolag: Bethard
Bonus: Ingen bonus men höga odds
Liga: Allsvenskan
Spelstopp: Torsdag 19.00
Insats: 3 Units

Klicka här för att rygga spelet.
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till