Onsdagens speltips kommer från Allsvenskan och det är Kalmar som tar emot Allsvenskans slagpåse Östersund !
Medan Kalmar har spelat betydligt bättre än vad jag trott så har Östersund inte sett lika bra ut om man uttrycker sig milt.
Trots att Romarinho tog rött kort sist och kommer saknas så är jag övertygad om att Kalmar kommer så som segrare till slut.
Men då en målgörare saknas i Kalmar som jag tror kommer spelmässigt dominera så lutar jag mig åt hörnmarknaden + ett sidospel som läggs pga hur deras tidigare möten har sett ut. Straffsparkarna haglar i årets upplaga av Allsvenskan och när dessa lag möts så pekar domaren på straffpunkten ovanligt många ggr.
Spel 1: Kalmar över 5.5 hörnor, odds 1.73 och 3 Units läggs på LeoVegas.
Spel 2: Något lag får en straff, odds 3.75 och 2 Units läggs på LeoVegas.

Kalmar:

4st omgångar är spelade och vi hittar Kalmar på en 7e plats i skrivande stund på raden 2-0-2 och målskillnad 7-7 trots att de bara spelat en hemmamatch.
Hittills har man förlorat borta mot Norrköping med 2-1, sedan vunnit med 4-0 hemma mot HIF, sedan vann man borta mot Falkenberg med 0-2 innan man sist fick en motreaktion och blev slaktade av Djurgården borta med 5-0.
Men det är Kalmars spelstil som sticker ut denna säsong som sticker ut, de bombar skott och hörnor och har betydligt fler avslut än förra säsongen.
Tittar vi på hörnorna i deras 4 matcher har man själv skapat 5, 11, 5 och 6 hörnor. Och då är 2 av matcherna borta mot Norrköping och svenska mästarna Djurgården. Enda hemmamatchen skapade man 11 hörnor när man både mål och spelmässigt körde över Helsingborg med klara 4-0 och jag tror på en liknande matchbild igen.

Östersund:

Även Östersund har försökt underhålla oss i 4 omgångar men där har det gått desto sämre. Laget står på raden 0-1-3 och en målskillnad på 2-8 och det innebär att man släppt in flest mål av samtliga lag hittills och ligger sist i tabellen.
Man har inlett med 2-0 förlust borta mot Hammarby, 0-2 förlust hemma mot Sirius, 0-0 borta mot Örebro och sist 2-4 förlust hemma mot Norrköping.
Nu ska man ta sig ann ett hemmastarkt Kalmar som har bra självförtroende på hemmaplan efter 5 raka segrar om man räknar med Allsvenskan, vänskapsmatcher och Svenska cupen. (3-0, 5-0, 4-1, 3-0, 4-0)
Jag tror Östersund kommer backa hem totalt första halvlek och invänta kontringar och det borde gynna hörnproduktionen för Kalmar.
Hittills har Östersund släppt till 8, 5, 7, 9 hörnor på sina 4 matcher.

Snabbfakta om straffspelet:

# I Kalmars matcher har det blivit straff i 1/4 matcher.
# I Östersunds matcher har det blivit straff i 2/4 matcher.
# Inbördes mellan Kalmar och Östersund har det blivit straff i 4/5 och 5/7 senaste mötena.
# Senaste mötet innehöll 3 st straffar.

För och Nackdelar:
✅ Kalmar har mosat på bra på hemmaplan och skapade 11 hörnor sist trots att de tog ledningen tidigt.
✅ Östersund har släppt till minst 6 hörnor i 3/4 matcher hittills.
✅ Romarinho saknas för Kalmar och då kanske de inte avgör matchen tidigt och måste fortsätta framåt.
✅ Östersund har släppt in flest mål efter 4 omgångar och jag tror de kommer försöka täppa till defensiven och backa hem i första hand.
✅ En straff har blivit utdömt i 4/5 senaste inbördes och förra mötet innehöll 3 straffar.
❌ Straff-spelet är ju såklart en chansning men den spelas pga trolig matchbild där Kalmar pressar mot ett svagt försvar och historiken mellan klubbarna.

Speltips 1: Kalmar ö 5.5 hörnor
Speltips 2: Straff i matchen
Odds: 1.73 och 3.75
Spelbolag: LeoVegas
Spelstopp: Onsdag 19.00
Bonus: 3000 kr HÄR
Liga: Allsvenskan
Insats: 3+2 Units


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till