3:e omgången och det är dags för mig att ta mig an vackra Allsvenskan. På Gamla Ullevi tar IFK Göteborg emot nykomlingarna Mjällby. 4 units investeras i dagens tankar hos Bet365 till det fina oddset 2. Häng med på tankarna.

IFK Göteborg

IFK Göteborg lyckas efter mycket om och men få med sig 3 poäng från omgång 2 genom en 2-1 seger i matchen borta mot nykomlingen Varberg. En match där Blåvitt borde tagit tag i taktpinnen redan från start men Varberg chockade Göteborg med en hög press och ett fysiskt spel på gränsen till fult. Taktiken fungerade då göteborgarna blev passiva och uppspelsfasen blev ordentligt störd vilket innebar att försöken till att gå offensivt innebar långa panikartade bollar från backlinjen, ett helt meningslöst sätt att anfalla på för ett lag som Göteborg som spelar med Robin Söder och Patrik Karlsson Lagermyr där fram och att dessa 2 ska hota någon backlinje i luften finns inte. 1-0 till Varberg kommer efter kvarten spelad då mittbacken Da Graca styr bollen i eget mål. Blåvitt blir ordentligt skärrade efter detta och felprocenten i passningsspelet var inget att skryta om. I slutet av första halvlek så börjar passningspelet att fungera och när Tobias Sana sätter 1-1 precis innan halvtidsvilan så får laget hopp igen. I andra halvlek ser vi ett rappare Göteborg med en tydligare spelidé samtidigt som att Varbergs höga press naturligt avtar, det går inte att pressa så högt i 90 minuter. Flertalet chanser skapas av båda lagen där Varberg bränner ett friläge och Blåvitt har flera chanser med avslut från både Lagermyr och Abraham. Efter ett fint anfall i 86:e minuten får Paka en fin passning snett inåt bakåt och bollen sitter i nättaket. Otroligt viktiga poäng för Blåvitt iom att laget förlorade hemma mot Elfsborg i premiären. En match som Blåvittspelarna snabbt la bakom sig enligt media. Hade de inte löst seger mot Varberg så hade ”krisen”varit nära och matchen mot Mjällby hade varit en kniven mot strupen match. Nu fick laget lite andrum och trots 2 skador på mittbackarna Calisir samt Da Graca så finns det muskler i truppen att lösa dagens uppgift. Fem senaste matcher följer.

Mjällby

Mjällby har minst sagt fått en tuff start. Först och främst en premiäromgång borta mot Malmö FF där man absolut stod upp ok under första halvlek där laget mest fick fokusera på att jaga boll. 1-0 kom helt logiskt i början av andra halvlek. Därefter blev det trots allt lite match och Mjällby skapade ett par chanser men lyckades aldrig få in kvitteringen. Istället gör Christiansen sitt andra mål för matchen och slutresultatet skrevs till 2-0. I omgång 2 så är Falkenberg på besök. Lag som Falkenberg hemma måste Mjällby slå hemma om man ska få spela Allsvensk fotboll även nästa år. Mjällby var på något sätt inte dåligt i den här matchen. De förde spelet under långa stunder och förlustmålet kommer efter en målvaktstabbe där CJ Eriksson tappar ett inlägg och rensningen leder till ett enkelt avslut och förlusten blev ett faktum. Mjällby har visat i dessa 2 matcher att de har svårt att komma till ordentligt farliga chanser trots att de vårdar bollen fint inom laget. Jag har svårt att se att Mjällby inte kommer att få kämpa för fortsatt existens i Allsvenskan trots att vi bara har spelat 2 omgångar. Truppen är för tunn och laget är för orutinerat på den här nivån. De har dessutom cupspel kvar och har chans att redan på torsdag ta revansch på Falkenberg i kvartsfinalen i Svenska Cupen. Fem senaste matcher följer.

Speltips

Med 3 poäng med sig hem efter en vändning av underläge så höjs moralen ordentligt i laget för Göteborg. För Mjällby är det tuffare med noll gjorda mål på sina 2 matcher och osäkerheten och rädslan för att göra misstag här kommer att vara stor. Då Blåvitt är ett bra mycket starkare lag truppmässigt än Mjällby så testas Blåvitt över 1.5 mål till oddset 2 hos Bet365 med 4 units. Argument följer nedan:

✅ Göteborgs offensiva uppställning kommer att skapa chans på chans.

✅ Självförtroendet hos Paka höjs efter det matchvinnande målet senast och korsbandsskadan är ett minne blott.

✅ Wernersson, Holm och Toko (kan spela mittback i denna match) är offensiva ytterbackarna som skapar lägen åt resten av laget.

✅ Alexander Farnerud kommer närmare en start.

✅ Tobias Sana full av självförtroende.

✅ Mjällbys försvarsspel har mer att önska.

✅ Trots att det var många år sedan så har Blåvitt löst dagens uppgift i de 3 senaste hemmamatcherna mot Mjällby.

❌ Robin Söder har sett blek ut i de 2 första omgångarna.


Speltips: IFK Göteborg över 1.5 mål

Odds: 2

Insats: 4 units

Spelbolag: Bet365

Liga: Allsvenskan

Avspark: 22/6 19:00

Hämta upp till 1250 spelkrediter härTänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till