IFK Göteborg mot Malmö i ett klassiskt rivalmöte i cupfinal! Kan det bli bättre? Jag är ordentligt trygg i min tanke och spår en matchbild framför mig där jag investerar 8 units hos Unibet till fina oddset 2.60! Häng med på tankarna!

IFK Göteborg

Är i finalen efter en dramatisk semifinal mot Elfsborg där boråsarna tilldöms straff med drygt 5 minuter kvar av matchen och ställningen 0-0. Straffen räddas av Anestis och Blåvitt lyckas i förlängningen göra 1-0 som blir slutresultatet. I Allsvenskan så går det troll i anfallsspelet för Blåvitt. Laget spelar bra fotboll fram till straffområdet men avsaknaden av en målskytt är otroligt tydlig. Långtidsskadan på Robin Söder drabbade laget hårt. Senaste omgången spelade man 0-0 borta mot Häcken i en match som kommentatorerna beskrev på följande vis under första halvlek;

”Om det skulle gå långsammare i spelet nu så skulle spelarna bli mumifierade”

Matchen dessförinnan spelar man hemma mot Falkenberg och har en trygg 2-0 ledning men tappar återigen en ledning i slutminuterna. Jag nämnde avsaknaden av målskytt. Mot Falkenberg skapade laget 23 målchanser. Ja, ni läser rätt! 23 målchanser där Aiesh och August Erlingmark missar lägen där det är svårare att missa än att faktiskt göra mål. Även Sargon Abraham lär legat sömnlös efter den matchen då även han sumpade chanser som inte ska gå på den här nivån. Supporterleden Göteborg är oense om Poya Ashbagi är rätt man för att leda laget. Poya är en tränartyp som litar enormt på hans matchplan men har svårt att ändra matchbilder genom coachande från sidlinjen. 13 gjorda mål och 15 insläppta på 11 matcher är inget som imponerar direkt. Blåvitt har inte vunnit en match under ordinarie tid sedan de besegrade AIK hemma den 2/7. Fem senaste matcher följer:

Ingen vidare form hos Blåvitt

Malmö

Malmö har börjat få fart på spelet och det som såg lite tveksamt ut i början av säsongen är nu ett minne blott. Malmö är i final efter att ha besegrat Mjällby i en dramatisk semifinal. Faktum är att Malmö borde avgjort matchen under ordinarie tid men matchen gick till förlängning och där blev det verkligen dramatiskt. I 122:e minuten får Malmö straff men Kiese Thelin bränner straffen. Matchen avgjordes därefter på straffar där Kiese Thelin inte var en av Malmös 5 första straffskyttar. Malmö vinner straffläggningen med 4-2. I Allsvenskan går man riktigt starkt nu och i senaste omgången visar laget prov på moral då man ligger under med både 1-0 och 2-1 borta mot Sirius men vänder matchen på ett galant sätt och vinner matchen med hela 5-2. Ola Toivonen visade i den matchen att han är om inte den bästa så iallafall en av de bästa spelarna i Allsvenskan. Blicken för spelet och nivån då han kommer rättvänd är fantastiskt att se. Kiese Thelin är nu uppe på 7 mål i Allsvenskan och är tillsammans med Nyman i Norrköping på delad förstaplats i skytteligan. Kreativiteten i Malmös offensiv med Rieks, Christiansen, Toivonen, Kiese Thelin är otroligt skarp och Malmö har nu gjort 8 mål på de 2 senaste matcherna. Malmös fem senaste matcher följer:

Det går inte att klaga på Malmös form.


Speltips

Jag ser ett Malmö framför mig som sprudlar av självförtroende efter den starka insatsen mot Sirius. Malmö bör enligt mig vinna den här matchen relativt enkelt och jag väljer trots att mitt hjärta är hos IFK Göteborg att spela 8 units på Asian handicap -1 Malmö till ett mycket fint odds på 2.60 hos Unibet. Hela insatsen tillbaka om Malmö ”bara” vinner med 1 mål. Argument följer.

✅ Det flyter på för Malmö nu och saker och ting har börjat falla till rätta.

✅ 8 gjorda mål på de 2 senaste matcherna av Malmö.

✅ Malmös trupp överglänser Blåvitts trupp på varje position.

✅ IFK Göteborg har extremt svårt med målskyttet.

✅ Rörigt i Blåvitts backlinje med mycket rotation och ingen trygghetskänsla finns där bak.

✅ Blåvitts unga lag saknar rutin från den här typen av matcher.

❌ Jakob Johansson i Blåvitt gör en riktigt bra match mot Häcken och kommer att växa mer och mer för varje match.

❌ En final är en final och nerver kan påverka alla spelare.

Speltips: Malmö -1 Asian

Odds: 2.60

Spelbolag: Unibet

Insats: 8 unit

Liga: Svenska Cupen Final

Avspark: 30/7 klockan 17:45

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till