Ett riktigt hatmöte på agendan när 2 stora rivaler drabbar samman. Jag har min tanke klar och 3 units placeras till oddset 1.83 hos Bet365. Häng med på tankarna i mötet mellan IFK Göteborg och AIK. Häng med!

IFK Göteborg

Blåvitts säsong är inget som imponerar än så länge. 1 seger på de inledande 4 matcherna och den segern kom bort mot Varberg efter ett sent segermål. 1 pong mot Sirius, 1 poäng mot Mjällby och förlust mot Elfsborg är inget som skrämmer någon. Blåvitt lyckas med en fin skalp i Svenska Cupen då man slår ut Hammarby med 3-1 efter övertid. Vi ska do ha med oss att Hammarby spelade med 1 man mindre sen matchminut 52. Trots stundtals fint passningsspel inom laget så går det för långsamt och bollen förflyttas på tok för mycket i sidled istället för framåt vilket gör att motståndarna hinner samla försvaret och då blir det tight att ta sig igenom och skapa riktiga farligheter. En annan intressant sak som skett varje match den här säsongen är att Blåvitt släppt in första målet i varje tävlingsmatch vilket gör att de får jaga smått panikartat. Visst finns det positiva saker än så länge i år trots allt. Tobias Sana sprudlar av energi och likaså Hosam Aiesh. Patrik Karlsson-Lagermyr ser ut att vara i gott slag igen efter sin korsbandsskada. Det har varit mycket hysch hysch kring Robin Söders frånvaro de 2 senaste matcherna och nu är det bekräftat att han ska opereras och blir borta en längre period. Giorgi är på väg tillbaka efter sin skada men är inte redo för 90 minuter ännu. Då återstår Alexander Farnerud som förvisso blev målskytt senast mot Sirius men inte heller han känns redo för 90 minuter.

AIK

Det blev en tuff poängförlust för AIK i matchen mot Malmö. En 2-0 ledning tappas till 2-2 efter att Malmö tilldömts 2 straffar. AIK gör en bra match och min åsikt är att de hade tagit 3 poäng om Per Karlsson inte olyckligt blivit skadad i andra halvlek då Norling redan gjort alla fem byten. Man kan alltså säga att AIK avslutade matchen med 10 man även om Karlsson var kvar på planen. Det hade varit en enormt skön revansch för AIK som fick en ordentlig smäll på bortaplan mot Malmö i cupen där man förlorade med 4-1. AIK är något svåranalyserade den här säsongen trots sin starka trupp. Premiären vinner man enligt plan mot Örebro och allt är enligt plan, sen kommer Norrköping på besök och har lekstuga på Friends och vinner med 4-1. Som tur är för laget så reser man sig och tar 3 poäng i derbyt mot Hammarby. En förlust där och säsongen hade kunnat redan då få krisstämpel. Nu blev det som sagt inte så och att man tappar poäng mot Malmö är ingen panik med tanke på hur det spelmässigt såg ut. Sebastian Larsson driver på med hjärta och passion från sin mittfältsposition och är en enormt viktig kugge för laget både på fasta situationer och i speluppbyggnaden. Ofori, Sigthorsson, Hussein, Tihiär några av de intressanta namnen i AIK:s trupp. Vi har inte fått se särskilt mycket av Henok Goitom ännu den här säsongen men när det stämmer för Goitom så är han en spelare av riktigt hög Alllsvensk kvalitet.

Speltips

Det smärtar i mitt Blåvita hjärta att skriva detta men som alla vet så hör hjärta och betting inte ihop. AIK är tunga att möta och Blåvitt kommer att få slita hårt i den här matchen. Det blir första riktigt tuffa prövningen för det unga laget och AIK kommer med stor sannolikhet mala ner Blåvitts mittfält. Att Blåvitt dessutom är skadeskjutet offensivt gör valet enkelt. AIK DNB till oddset 1.83 är taget hos Bet365 och 3 units spelas. Pengarna tillbaka vid oavgjort.

För och nackdelar

✅ Blåvitt saknar spets i offensiven och är skadeskjutna.

✅ Blåvitts speluppbyggnad går för långsamt.

✅ Mittförsvaret i Blåvitt är ej samspelat.

✅ AIK:s spel såg stundtals vasst ut mot Malmö.

✅ Blåvitts tunna trupp har matchats hårt med 120 minuter spel mot Hammarby i cupen.

✅ AIK har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna mot Blåvitt.

❌ AIK har visat tendenser på att vika ner sig. Malmö i cupen och matchen som Norrköping som exempel.


Speltips: AIK Draw No Bet

Odds: 1.83

Insats: 3 units

Spelbolag: Bet365

Liga: Allsvenskan

Avspark: 2/7 klockan 19:00

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till