Söndagens andra speltips kommer även det från Premier League och det är mötet Norwich – Arsenal som jag siktat in mig på.
Det är 2 riktigt dåliga försvar som möts och visst kommer det skapas massvis med målchanser från Arsenals sida som har alla offensiva storstjärnor tillgängliga denna eftermiddag ! Eftersom båda försvaren är opålitliga så avstår jag att hitta en vinnare i matchen utan kliver istället in på hörnmarknaden. Norwich släpper till massor av hörnor och Arsenal skapar massor av hörnor, därför blir det enkelt att syna spelet: Arsenal över 5.5 hörnor via Betbuilder på Betsson till 1.68. 3 Units åker in !

Norwich:

Nykomlingen Norwich har efter en fantastisk inledning av säsongen sakta men säkert sjunkit till botten av tabellen.
Efter 13 spelade matcher hittar vi dom näst sist på plats 19 med raden 3-1-9 och målskillnad 13-28.
I förra omgången kom den efterlängtade segern BORTA mot Everton med 0-2 och bröt en lång och dyster svit med nästan bara förluster sista 3 månaderna.
Annars är Norwich ett lag som spelar lite “för” offensivt för sitt eget bästa. Ja det är underhållande fotboll och målchanserna haglar åt båda hållen.
Det gör ju såklart att man släpper till mycket skottläget och motståndarna kommer runt på kanterna ofta och det leder till många hörnor.

Norwich hörnstats sista 10 ligamatcherna:
På dom sista 10 matcherna har Norwich släppt till 7, 4, 8, 10, 6, 6, 5, 7, 16, 8 hörnor. Spelet har alltså suttit i 8/10 senaste matcherna. I de två matcherna spelet missades var när Watford och Crystal Palace tog ledningen tidigt i matcherna och behöll ledningen hela matchen.

Arsenal:

Efter 13 matcher hittar vi Arsenal på en besviken 9e plats med raden 4-6-3 och målskillnad 18-19. Jag kan inte ens minnas när Arsenal hade minusstats på målskillnaden sist och det resulterade i att tränaren Emery fick kicken och våran svenske legend “Freddie” Ljungberg ska göra sin första match som A-lags tränare för klubben. Mycket skador i försvaret har han att jobba med, ett försvar som varit under all kritik sista månaderna och startelvan har inte haft någon röd tråd. Det ska bli intressant o se vad Ljungberg kan göra men en sak är klar. Spelarna fick sin vilja igenom, nu kommer de ge 110 % igen och ungdomarna som slagit igenom denna säsong har ALLA blivit upplyfta av Ljungberg själv från akademin. De kommer/borde visa en enorm tacksamhet och jag tror de springer “skiten” ur sig idag och harmonin i omklädningsrummet har nog ökat massor sista dagarna.

Arsenals hörnstats sista 10 ligamatcherna:
På dom 10 sista matcherna har Arsenal skapat 6, 4, 8, 12, 12, 14, 7, 9, 1, 11 hörnor framåt. Ja även Arsenal har klarat dagens 5.5 lina i 8/10 senaste matcherna och i de flesta med väldigt bred marginal.
Ett dåligt försvar är ju konstigt nog en fördel när man jagar hörnor, Norwich är inte ofarliga framåt och gör de 1-2 mål så måste ju Arsenal trycka på ännu mera framåt i jakten på kvittering eller ledning.

Inbördes möten:
Kollar vi målmässigt så har det blivit väldigt målsnåla matcher sista åren och med ett jagande Arsenal som fört matcherna och skapat hörnor.
11, 7, 6, 4, 10 hörnor har Arsenal skapat framåt när de mött Norwich och med supertaggade spelare med ny energi ? Javisst kan det skjutas hej vilt och spelar Bellerin idag som älskar att utmana på sin kant så blir det många inlägg som resulterar i hörnor !

För och Nackdelar:
✅ Arsenal förväntas föra matchen och kommer troligtvis skapa massor av anfall.
✅ Norwich har släppt till MINST 6 hörnor i 8/10 senaste matcherna.
✅ Arsenal har skapat MINST 6 hörnor framåt i 8/10 senaste ligamatcherna.
✅ Ny röst på tränarposten för Arsenal och en klubb legend i Ljungberg kommer in. Mentalt positiva tränarbyten som spelarna vill ha genererar nästan alltid en positiv uppsving på direkten energimässigt.
✅ När dessa lag möts brukar Arsenal dominera matchbilden och har passerat 5.5 linan i 4/5 senaste inbördes möten.
❌ Ett tidigt mål för Arsenal är såklart sämsta möjliga. Samtidigt känner vi alla till Arsenals svaga försvar och Norwich kan när som helst kvittera.

Speltips: Arsenal ö5.5 hörnor
Odds: 1.68
Spelbolag: Betsson
Spelstopp: 15.00 Söndag
Liga: Premier League
Insats: 3/10 Units

Klicka här för att ta bonusen på 1000 kr
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till