Hej kamrater!

Champions League handboll på agendan igen och vi tar oss an ett möte där CD Bidasoa Irun är inblandade igen! På andra sidan planen står slovakiska Presov! Häng med på tankarna i matchen där vi lär bjudas på fin offensiv handboll från Irun!

CD Bisasoa Irun

Irun ångar på i gruppspelet och leder gruppen framför Sävehof som man städade av enkelt i Partille Arena senast. Slutsiffrorna skrevs till förkrossande 33-24. Irun är i en klass för sig i denna gruppen och har tagit 11 poäng på 6 matcher. Poängtappet kom i bortamatchen mot Sporting i en oerhört underhållande match som slutade 30-30. Laget går bra även i Liga Asabol där man är på en andraplats efter 9 spelade matcher. Just andraplatsen i ligan är vad man får sikta in sig på då man inte kan hota mäktiga Barcelona över en hel säsong. Att Irun nu har fina 13 raka matcher utan förlust beror på fin offensiv kvalitet i Munoz Salinas, Zabala, Odriozola och David Renaud. I mål har man Ledo Menendez som gjorde en riktigt fin match mot Sävehof senast och blev dessutom 3 målsskytt! Fem senaste matcher följer.

Fin form som sagt och matchrapport från matchen mot Sävehof hittas här


Presov

Slovakerna är placerade på 4:e plats i gruppen och det är mer eller mindre en omöjlighet att ta sig upp till 2:a platsen som leder till avancemang från gruppen. I teorin finns chansen men att det skulle ske skulle vara en skräll deluxe. Kvaliteten i truppen är för låg för den här nivån. Egentligen finns det bara 2 spelare i truppen som Irun behöver låsa bort från matchen och det är Oliver Rabek och Cabezon Munez. Att man på bortaplan snittar 28 insläppta mål/match beror på ett försvar som inte är tillräckligt samspelt och 2 poäng på 3 bortamatcher är inget att skriva hem om. När man idag ställs mot en stark offensiv motståndare som Irun som snittar 33 gjorda mål/hemmamatch så förstår man att uppgiften blir övermäktig. I inhemska ligan är man precis som vanligt i topp. Fem senaste matcher följer.

Presov går som tåget i ligan men i Europaspelet är det tuffare.Speltips

Trots en tight match när lagen möttes i Slovakien så förutspår jag en enkel seger för Irun i detta mötet då Irun bör och ska ha en överlägsen offensiv mot Presovs mindre bra defensiv. Att Irun skulle hamna på 5 mål under sitt hemmasnitt på antal gjorda mål ser jag som högst osannolikt och investerar 4 units på Irun över 27.5 mål i matchen till oddset 1.88 hos Betsson.

Fördelar/Nackdelar

✅ Irun snittar 33 gjorda mål/hemmamatch.

✅ Presov släpper i snitt in 28 mål/bortamatch och har ännu då inte mött gruppens tuffaste motståndare på bortaplan

✅ Enorm klasskillnad på trupperna.

✅ Irun spelar en fin offensiv handboll på hemmaplan.

✅ Presov är mer eller mindre redan borta för chans till avancemang.

❌ Matchen i Slovakien var tight.

Ta del av Betssons bonus här!
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till