Full omgång i Handbollsligan och också den sista innan slutspelet drar igång i vad som förhoppningsvis blir April månad. Jag har en analys i alla 7 matcher där jag presenterar mina tankar om varje match. Alla odds hämtas hos Betsson. Kupongen spelas med 1 unit. Några av spelen blir även singelspel.

LUGI-Alingsås

Båda lagen klara för slutspel och Alingsås innehar inför sista omgången förstaplatsen, lyckas de behålla den så är de första lag ut att välja motståndare i slutspelet. Stor motivationsfaktor för Alingsås! LUGI säkrade slutspelsplatsen i förra omgången då Redbergslid åkte på förlust hemma mot Varberg samtidigt som Lundalaget tog en behaglig seger mot GUIF efter att ha lagt grunden redan i första halvlek. Lucas Pellas i LUGI jagar skytteligasegern vilket han mycket väl kan säkra iom att Bogojevic och Hampus Olsson möter varandra i ett tungviktsmöte i matchen Sävehof-Malmö. Andreas Lang och Samuel Lindberg i fin form hos Alingsås och Andersson Moberg är en finurlig och stark avslutare. Målvaktsspelet är Alingsås överlägsna LUGI. Med en starkare trupp och en motivationsfaktor högre hos bortalaget så ser jag en relativt säker bortaseger framför mig och speltipset här blir Alingsås -1.5 2 vägshandikapp. Singelspel 3 units utöver kupongen.

Önnered-Helsingborg

En match där bortalaget är favorit. Normalt sätt så hade hemmalaget varit favorit men nu spelar Helsingborg för sin fortsatta existens i Handbollsligan. Helsingborg får antingen kvala eller så åker de ur ligan. Skåningarna har 1 poäng ner till Varberg som ligger på nedflyttningsplatsen och Varberg har inte en omöjlig uppgift borta mot GUIF. Önnered är redan klara för kvalspel och kan spela mer avslappnat i den här fighten. Helsingborgs styrka ligger i att få igång sitt snabba kontringspel där de litar mycket på bla Emil Hansson. I Önnered står Hallbäck för teknisk handboll och sätter sina lagkamrater i fina lägen. Normalt sätt så vinner Önnered den här matchen men med dagens förutsättningar så ser jag en bortaseger framför mig och spelar rak 2:a

GUIF-Varberg

Åker Varberg ur eller får de kvala? Jag tror de åker ur iom att jag tror att Helsingborg löser seger mot Önnered. Att Varberg kommer gå för fullt i 60 minuter här råder det dock inget tvivel om. GUIF är klara för kvalspel och i normala fall så hade de sparar målkungen Eric Johansson till kvalet men iom att vi nu inte vet när kvalet kommer gå av stapeln så lär vi får se honom i hela matchen imorgon. Johansson har ett vansinnigt skott och hade han inte åkt på sin skada så hade han verkligen hotat om skytteligasegern. Varberg kommer köra på framåt och med GUIF:s dåliga målvaktsspel samt försvarsspel (sämst i Handbollsligan defensivt) ihop med Varbergs dåliga försvar samt målvaktsspel så skulle jag bli förvånad om vi inte passerar linan ö 53.5 mål i matchen. Förra mötet slutade 29-28 till Varberg.

Ystad-Redbergslid

Ystad kan inte klättra till topp 4 och Redbergslids säsong är över. Inget spel i den här matchen.

Skövde—Kristianstad

En match som kan placera ett av dessa 2 lag på andraplats vilket ger en stor fördel i val av motståndare. Skövde är i otroligt fin form och när de nu ställs mot ett Kristianstad i fin form så lär vi ha en tuff fight framför oss med mycket fysiskt spel och säkerligen en hel del utvisningar. Målvaktsspelet kommer att avgöra den här matchen och båda lagen har otroligt starka keepers. Åsheim och Norsten i Skövde är båda i fin form och i Kristianstad har vi Leo Larsson och Kappelin som båda är målvakter av riktigt hög rang! Här ser jag en matchbild framför mig där båda lagen kommer ta långa anfall och värdera varje läge. Detta är också matchen jag kommer att bevaka. Långa anfall, bra målvakter. Linan blir under 27.5 mål i första halvlek. Senaste mötet slutade 23-18 till Skövde och vi fick 23 mål i ht.

Sävehof-Malmö

Oerhört svåranalyserad match. Malmös fina form verkar ha vänt och Sävehof med sin tunna trupp går inte att lita på. Malmö med chans på 1:a platsen men med tanke på deras formdipp och hur opålitliga Sävehof är så blir det inget spel i den här fighten.

Hallby-IFK Ystad

Meningslös match för båda lagen. IFK har sista slutspelsplatsen och trots att de kan klättra så är det av mindre betydelse. Hallbys säsong är över då de säkrat spel i Handbollsligan för nästa säsong. Inget spel.

Speltips

En lurig omgång där motivation bör slå klass. Kupongen med oddset 7.81 får 1 unit medans huvudspelet Alingsås -1.5 får 3 units hos Betsson. Avkast 17/3 19:00.

Hämta 100% upp till 1000:- här
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till