GUIF-LUGI är ett möte där vi står med 2 lag som har helt olika förutsättningar gällande fortsättningen på säsongen och trots alla säkerhetsåtgärder gällande Corona så spelas grundserien klart. Jag har hittat spelvärde i 1.72 och investerar 3 units hos Bet365.

GUIF

Med 2 matcher kvar så är GUIF klara för negativt kval. Oavsett resultat i de två kvarstående matcherna så kommer GUIF att kvalspela. Att GUIF kvalar är ingen överraskning för någon. Truppen är tunn och det unga laget har svårt att lyfta sig under svåra stunder. Man kan kort och gott säga att GUIF har vunnit de matcher de varit tvingade att vinna för att undvika nedflyttning. 2 segrar på de 10 senaste och det har varit mot bottenkollegor Helsingborg och Önnered. Inför dessa matcher har man prioriterat i truppen och vilat spelare inför ödesmatcherna. Exempelvis så sparade man målkungen Eric Johansson mot Kristianstad borta för att ha honom redo i matchen mot Helsingborg som GUIF då till slut vann och Johansson stod för 8 mål. Just Johansson blir intressant att se hur han matchas idag med tanke på det viktiga kvalspelet som står framför GUIF. Utan tvekan är Johanssons Den viktigaste spelaren för GUIF och han är nu placerad på 4:e plats i skytteligan. 5 senaste matcher följer.

LUGI

LUGI innehar för tillfället den sista slutspelsplatsen och kan idag ta det sista stora klivet mot slutspelet. LUGI jagas av Redbergslid som är 2 poäng efter. Redbergslid bör ta 2 poäng hemma idag mot Varberg och det sätter då press på LUGI inför sista omgången då man möter Alingsås vilket är en riktigt tuff match. Seger idag och man kan spela avslappnat mot Alingsås då man har stor fördel målskillnadsmässigt mot Redbergslid. I senaste omgången mötte man just Redbergslid i en match där nerverna satt på utsidan hos båda lagen. Framförallt märktes det tydligt hos LUGI från straffpunkten och trots att man var i en 3-målsledning så blev det dramatiskt. Ett underläge med 3 mål med 8 minuter kvar lyckades bli 1 poäng till slut i en match som slutade 23-23. Positivt utöver poängen var att vi såg färre tekniska fel från LUGI än vad vi gjort tidigare under säsongen. Lucas Pellas är otroligt viktig för laget och hans skytte kan komma att bli avgörande här. Pellas är nu 3:a i skytteligan och har en chans att vinna den. Pellas är 7 mål efter Hampus Olsson och Bogojevic och med en bra insats idag så avgörs skytteligan i sista omgången. Fem senaste matcher följer.

Head 2 Head

Stor fördel LUGI historiskt

Speltips

LUGI har högre motivationsfaktor inför den här drabbningen och det bör ta dem till seger i den här matchen. Linan -1.5 passar min tanke då GUIF har flertalet gånger under säsongen visat att de klappar ihop vid motgång. Oddset 1.72 får 3 units hos Bet365

✅ Matchen betyder mycket mer för LUGI än GUIF.

✅ Lucas Pellas i LUGI är en fantastisk målskytt.

✅ Stor fördel LUGI i målvaktsspelet.

✅ LUGI har 7 raka segrar mot GUIF där dagens lina har hittat hem i 6 av 7 möten.

❌ Pressen på LUGI kan bli en psykologisk tuff nöt att knäcka om de inte får den matchbild de önskar från start.

Speltips: LUGI -1.5

Odds: 1.72

Insats: 3 units

Spelbolag: Bet365

Liga: Svenska Handbollsligan

Avkast: 18:00

Hämta upp till 1250:- i spelkrediter här

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till