Blev förvånad när jag såg oddset här och väljer att spela i god tid innan avspark trots att Häcken spelar i Svenska Cupen innan denna match. Mina tankar bjuder på oddset 1.68 hos Betsson och insatsen blir 4 units. Häng med på tankarna kring matchen Häcken-Helsingborg.

Häcken

Hisingslaget med Andreas Alm vid rodret står ännu utan seger i årets Allsvenska efter 1-1 borta mot Falkenberg, 1-1 hemma mot Malmö och 2-2 borta mot Sirius i senaste omgången. Ingen kan ha missat Irandust mål från halva plan senast va? Fantastiskt mål! Spelmässigt mot Sirius fanns det mer att önska av laget och det är givetvis inte godkänt att tappa ledningen 2 gånger om. Flertalet intressanta spelare in i truppen den här säsongen, Leo Bengtsson kom från Hammarby/Frej och kan den här säsongen få sitt genombrott. Bengtsson gjorde sitt första mål för klubben i matchen mot Sirius. Tuominen är en annan intressant värvning på topp och likaså Alexander Söderlund som plockades in från Rosenborg. Söderlund kan bli ett riktigt vasst tillskott när han är fit for fight för match. Än så länge så är Daleho Irandust lagets bästa målskytt med sina 2 baljor. I mål har vi trygga Peter Abrahamsson och han kvalar in som topp 5 målvakt i ligan utan snack. Att man har tappat Paulinho kommer såklart kännas av i år men min spåkula ser Häcken på topp 6 placering när vi summerar året. Alm är en skicklig taktiker och kan han bara få laget att stå upp i de riktigt stora matcherna i år så kan placeringen absolut bli högre än topp 6. Fem senaste matcher följer.

Helsingborg

Oj vilken mardrömsstart för skåningarna. Trots poäng senast hemma mot Elfsborg så finns det inte mycket positivt att säga om starten. 0 gjorda mål på 4 spelade matcher skrämmer ingen. Värvningen av hemvändaren Rasmus Jönsson hade jag högre förväntningar på. Värvningen av Martin Olsson innebär såklart mycket rutin in i truppen men frågan är om vi någonsin igen kommer få se i närheten av vad vi har sett under hans karriär. I premiären hemma mot Varberg blev man ordentlig chockade av Varbergs höga presspel och såg faktiskt stundtals ut som ett juniorlag, Varbergs matchplan satt till 100% och Helsingborg fick kliva av planen med svansen mellan benen efter en 3-0 förlust. Därefter ställs man mot Kalmar och herregud vad dåliga man var där. 1 avslut under 90 minuter fick man till och 4-0 i bagaget fick man med sig hem. Illa! Senast då ett litet framsteg iaf defensivt. Laget håller nollan och fokus efter matchen mot Kalmar var just defensiven, vi får ge Olof Mellberg att det funkade ok defensivt. Offensivt ännu inga förbättringar och 2 avslut på mål mot Elfsborg är inte gott nog. Laget har otroligt mycket rutin i Andreas Granqvist men kvaliteten i laget är för låg. Vem ska avgöra matcherna åt dem är frågan? Är det panikvärvningen av Mix Diskerud som absolut håller hög Allsvensk klass men satte sig i en jobbig situation direkt i klubben genom mindre kloka uttalanden på sociala medier. Nja, Helsingborg får slåss för sin existens i år. Fem senaste matcher följer.

Speltips

Jag känner mig trygg med att Häcken tar sin första seger för säsongen här. Att Rasmus Jönsson som ser ut att ha tappat mycket kvalitet under sin sejour i Thailand ska hota Toivo, Ekpolo och Rasmus Lindgren ser jag som osannolikt. Iom att jag tror att Häcken vinner och jag tror det blir en relativt komfortabel seger så väljer jag -1 Asian Handicap Häcken till oddset 1.68 på Betsson. Insats 4 units. Vinner Häcken ”bara” med 1 mål så blir det insatsen tillbaka. Argument följer.

✅ Häcken är bra mycket starkare truppmässigt

✅ Irandust har fått en fin start på säsongen.

✅ Leo Bengtsson kommer förmodligen ha lekstuga på vänsterkanten.

✅ Helsingborg har visat prov på uselt försvarspel och uselt offensivt spel.

✅ Häckens anfallsglada fotboll kommer skapa ordentligt med chanser.

❌Till slut kommer en urladdning för Helsingborg där allt stämmer.

Speltips: -1 Asian Handicap Häcken

Odds: 1.68

Insats: 4 units

Spelbolag: Betsson

Liga: Allsvenskan

Avspark: 29/6 klockan 19:00

Hämta 100% upp till 1000:- här

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till