Fredagens speltips hämtas från Hockeyallsvenskan och mötet mellan solklara jumbon AIK och tabellfemman Västerås. En match mellan 2 lag i bedrövlig form men där det ändå skiljer avsevärt kvalitémässigt då det exempelvis skiljer 41 poäng mellan lagen. Stockholmarna har endast gått vinnande ur 3 av sina 20 senaste matcher medan Västerås vunnit 11 av sina 20 senaste. Västerås hade en sjuk form i mitten av november till mitten av december då man vann 9 raka matcher men efter det har det gått sämre. Endast 2 vinster nu på sina 9 senaste matcher och man söker febrilt efter den där stabiliteten igen.

Här har man definitivt en bra chans då man gästar superjumbon AIK. Västerås har vunnit 7 raka inbördes möten mot Solna-klubben och här tror jag att man förbättrar den fina statistiken ytterligare. Raka 2:an på Västerås spelas till oddset 1.85 hos William Hill och här skjuts 6 units in.

AIK Hockey:

Är Hockeyallsvenskans stora besvikelse och fiaskolag denna säsong med sina blygsamma 27 poäng efter 39 spelade matcher och målskillnaden 71-143. Laget har hela 11 poäng upp till närmsta laget Kristianstad och 16 poäng upp till säker mark. Så läget är allt jämt kritiskt i Solna-klubben som bara vunnit futtiga 7 matcher av sina 39 spelade så här långt. Vann dock senast med 1-2 borta mot Karlskrona.

Västerås IK:

Tabellfemman Västerås står på raden 18-4-6-11 och har skramlat ihop 68 pinnar på 39 matcher. Har en målskillnad på 115-105. Kan betydligt bättre än det man visat upp på sistone då man förlorat betydligt mer än man vunnit. Det visade man ju som sagt under andra halvan av november och första halvan av december då man bara vann match efter match. Att nu ställas mot tabelljumbon tror jag är ett perfekt läge för att bryta sin tunga form man är i.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Skiljer 41 poäng mellan lagen och trupperna skiljer sig även mycket kvalitémässigt.
✅ Västerås har vunnit de 7 senaste inbördes mötena.
✅ AIK har förlorat 17 av sina 20 senaste matcher!
❌ AIK lyckades för ovanlighetens skull vinna senast borta mot Karlskrona och man lär ju ha fått en liten boost av det.

Speltips: Västerås IK (ordinarie tid)
Odds: 1.85
Spelstopp: Fredag 19:00
Spelbolag: William Hill
Liga: Hockeyallsvenskan
Insats: 6/10 Units

Klicka här för att hämta upp till 1000 kr i Freebet


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till