Fredagkväll bjuder på allsvensk hockey och jag tycker mig ha funnit ett högintressant spel. Ett toppen- mot bottenmöte mellan Modo Hockey och AIK Hockey i en match där hemmalaget givetvis är skyhöga favoriter. Modo har hittills en ruggigt fin hemmastatistik då man vunnit 9 av 10 hemmamatcher och samtliga på full tid. Dessutom har man vunnit 8 av dessa 9 hemmamatcher med fler än 2 mål.

Nu ställs hemmastarka Modo mot jumbon AIK. Ska vara ren och skär klasskillnad här då det skiljer hela 27 poäng mellan lagen och Modo är som sagt stekheta på hemmais och är hela seriens bästa hemmalag! Här spelar jag Modo -1.5 (vinna matchen med minst 2 mål) till det fina oddset 1.85 på Bet365. Har suttit i 8 av Modo’s 9 hemmasegrar och det var väldigt nära ett maxbet här men valde till slut att lägga 8 units.

Modo Hockey:

Haft en riktigt fin säsongsinledning då man ligger 3:a i tabellen med 4 poäng upp till 1:an Björklöven. Dock med en match mindre spelad. Målskillnaden 83-44 kan man heller inte klaga på. Man har speciellt imponerat på hemmaplan där man fortfarande inte gått poänglösa efter 10 spelade hemmamatcher. I lagets första hemmamatch för säsongen kom den enda hemmaförlusten så här långt och det på förlängning och sedan dess har man radat upp 9 raka hemmasegrar! Modo stod för en grym vinststreak som bröts i förra omgången då man förlorade borta mot Vita Hästen med 3-4. Före det hade man 12(!) raka vinster. Modo är i toppen för att stanna då man verkligen fått ihop ett slagkraftigt lag den här säsongen. Kan bära långt.

AIK Hockey:

AIK är till mångas förvåning hockeyallsvenskans sämsta lag just nu. Ett AIK som gått från att ha slutat 1:a i serien ifjol till att vara jumbo denna säsong efter 20 omgångar. Sjukt hur det kan svänga fort för ett lag från en säsong till en annan, men detta är verkligen ett extremfall som man sällan ser. Sist i tabellen med ynka 17 poäng efter 20 spelade omgångar. Och med den bedrövliga målskillnaden 36-72. AIK vann senast hemma mot nästjumbon Mora med 3-1 men före det hade man en fruktansvärt usel trend då man förlorade hela 9(!) matcher på raken. Man är det lag som både gjort minst mål framåt och dessutom har man släppt in flest mål.

Lagens form 5 senaste:

Modo’s fantastiska hemmaform:

För- och nackdelar:

✅ Modo är ett av seriens allra bästa lag.
✅ Dessutom är man hela seriens starkaste lag på hemmais med 9 raka hemmasegrar!
✅ Ångermanlänningarna har vunnit med minst 2 mål i 8 av lagets 9 hemmamatcher.
✅ AIK är seriejumbo och är laget som gjort minst mål och som dessutom släppt in flest.
✅ Skiljer hela 27 poäng mellan dessa lag så det ska råda total klasskillnad här.
❌ AIK lyckades vinna senast efter att ha förlorat 9 raka. Kan ha gett en självförtroendeboost.

Speltips: Modo Hockey -1.5 (vinna matchen med minst två mål)
Odds: 1.85
Spelstopp: 19:00
Spelbolag: Bet365
Liga: Hockeyallsvenskan
Insats: 8/10 Units

Klicka här för att ta Bet365’s spelkrediter på 1000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till