Fredagens speltips hämtas från Hockeyallsvenskan och mötet mellan tabelltvåan Modo Hockey och nästjumbon Kristianstads IK. Skiljer dubbelt så många poäng (50p) mellan lagen med 5 omgångar kvar att spela och det ska hemmalaget ta vara på här. Modo har 4 poäng ner till 3:e-placerade Timrå som gjort det bra på sistone och närmat sig allt mer. Blir nog ett drama ända in i slutomgången. Gäller för Modo att sätta i högsta växeln nu i slutskedet av serien för att inte riskera att tappa livsviktiga poäng.

Modo och Kristiansstad har mötts 3 gånger denna säsong där Modo gått vinnande ur alla matcher med resultaten 2-3, 3-1 samt 2-5. Ångermanlänningarna är både 2:a i ligan samt i hemmastatistiken där man är riktigt starka. Hemma i Fjällräven Center har man vunnit 19 av 24 matcher varav man vunnit 17 av dessa matcher med 2 mål eller fler. Riktigt imponerande. Samtidigt så är Kristianstad nästjumbo i ligan och dessutom riktigt usla på bortais där man förlorat hela 17 av sina 24 bortamatcher. Inte nog med det, utan man har förlorat 12 av dessa 17 matcher med minst 2 mål.

Tror att Modo tar en betryggande seger här inför sin hemmapublik och att man vinner med minst ett par mål.
Modo Hockey -1.5 (vinna matchen med minst 2 mål) spelas till oddset 1.70 hos bet365.
7 units läggs in här.

Modo Hockey:

Positionerar sig på 2:a-platsen med Timrå hack i häl med 5 omgångar kvar. 100 poäng har man skrapat ihop på 47 matcher spelade och står på målskillnaden 181-115. Kommer från 2 raka segrar då man nyligen bortabesegrade Almtuna med 1-4 innan man före det nollade Västerås på hemmaplan med 4-0. Otroligt viktiga poäng på spel i varje omgång nu. Tror klasskillnaden gör sig synlig här och att vi får se ett oerhört fokuserat och målmedvetet Modo kliva ut på isen här under fredagskvällen.

Kristianstads IK:

Laget ligger på 13:e-platsen med 50 poäng inspelade efter 47 omgångar. Har en målskillnad på 114-144. KIK har förlorat 12 av sina 15 senaste bortamatcher och har det alltså ruskigt tungt på resande fot. Här gästar man både ett av ligans bästa lag, hemmalag samt det allra målrikaste laget. Så det blir mer än tufft detta. Ligger alltså på nedflyttningsplats nu, men har å andra sidan bara 1 futtig poäng upp till Almtuna i ingenmansland så det är givetvis målet för denna klubb nu. Så vi kan förvänta oss även ett taggat bortalag här, men jag tvivlar på att det kommer räcka till mot ett starkt Modo.

Modo’s hemmaform 10 senaste:

Kristianstad’s bortaform 10 senaste:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Modo är ett av ligans bästa lag samt hemmalag och möter nu ett av ligans sämsta lag samt bortalag.
✅ Ångermanlänningarna har vunnit hela 17 av sina 19 hemmavinster med minst 2 mål.
✅ Kristianstad har samtidigt förlorat 12 av sina 17 bortaförluster med 2 mål eller fler.
✅ Kristianstad har förlorat 12 av sina 15 senaste bortamatcher.
✅ Modo har vunnit alla 3 tidigare inbördes mötena den här säsongen och man har vunnit 2 av dessa matcher med minst 2 mål.
❌ KIK slåss för överlevnad i Hockeyallsvenskan och kommer inte vika ner sig, tvärtom.

Speltips: Modo Hockey -1.5
Odds: 1.70
Spelstopp: Fredag 19:00
Spelbolag: bet365
Liga: Hockeyallsvenskan
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i spelkrediter


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till