Fredagens tips hämtar vi från Hockeyallsvenskan och mötet mellan den formstarka tabellettan Björklöven och trean Timrå. Ett möte mellan de två lagen som släpper in allra minst mål i serien. Samtidigt så är Björklöven det 3:e mest målrika laget i serien med Timrå strax bakom. Lagen har hunnit mötas 2 gånger denna säsong där Björklöven vunnit bägge matcherna. 3-1 hemma och därefter 1-4 på borta. Går emot spelbolagen här då jag inte alls tror på en tillknäppt historia fastän det är två oerhört tighta lag som möts. Bägge lagen har t.ex. visat upp en bättre målproduktion på sistone.

Magkänslan säger mig att vi har en mycket underhållande match att vänta oss där lagen kommer att släppa lös och där det kommer bjudas på många målchanser. Att vi får se minst 5 mål i matchen ser jag som väldigt sannolikt. 7 av Björklövens senaste 10 matcher har innehållit 5 mål eller fler samtidigt som 7 av Timrås senaste 10 matcher också bjudit på minst 5 mål. 5 av lagens 10 senaste inbördes möten har också innehållit 5 mål eller fler.

Nej, här går jag som sagt emot spelbolagens tro om en defensiv tillställning.
Över 4.0 mål i matchen (minst 5 mål under ordinarie tid) spelas till oddset 1.83 hos bet365.
7 units läggs in här.

IF Björklöven:

Serieledande Björklöven har efter 37 omgångar in på säsongen gjort en strålande säsong med sina 89 poäng och målskillnaden 127-57. Snacka om bra målskillnad att ha +70! Och kolla på det här. Löven har vunnit 18 (!!!) av sina 20 senaste matcher. Det är brutalt bra! Snacka om att det osar klass i Umeå-laget. Som sagt så har 7 av Löven’s senaste 10 matcher bjudit på minst 5 mål, men även 11 av deras 20 senaste.

Timrå IK:

Tabelltrean Timrå har blandat och gett väldigt mycket den här säsongen, men trots det ligger man ändå på en 3:e-plats. Dock 8 poäng ifrån topp 2-lagen Björklöven och Modo. Medelpadingarna har växlat upp en del nu på sistone då laget har vunnit 4 av sina 6 senaste matcher. I 13 av Timrå’s 20 senaste matcher har det blivit 5 mål eller fler och har även dom fått igång sin offensiv mer och mer senaste tiden.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ 7 av Björklöven’s senaste 10 matcher har bjudit på 5 eller fler mål
✅ I 13 av Timrå’s senaste 20 matcher har det blivit minst 5 mål
✅ Bägge lagen har fått igång sina offensiver på sistone och levererat bra.
✅ Är två riktigt skickliga lag med spelare som Olle Liss, Fredric Weigel, Jonathan Dahlén, Albin Lundin för att nämna några.
❌ Bägge lagens försvar är ruggigt bra och Löven har dessutom seriens bästa målvakt i Joe Cannata.

Speltips: Över 4.0 mål (minst 5 mål under ordinarie tid)
Odds: 1.83
Spelstopp: Fredag 19:00
Spelbolag: bet365
Liga: Hockeyallsvenskan
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i spelkrediter


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till