Onsdagens tips hämtas från Hockeyallsvenskan och mötet mellan topplaget Modo och solklara jumbon AIK. Det råder givetvis en enorm klasskillnad dessa lag emellan och nu gästas seriens målgladaste lag av AIK som släpper in allra flest mål. Lagen har redan hunnit mötas 2 gånger denna säsong där Modo stått för 2 oerhört stabila insatser rent offensivt. Först vinst 0-5 på bortaplan och därefter segrade man med 5-3 på hemmaplan. Kommer att gå för ett målspel på hemmalaget här då man allt som oftast levererar offensivt.

I hela 6 av Modo’s 10 senaste hemmamatcher så har ångermanlänningarna gjort minst 5 mål och man är fortfarande seriens starkaste hemmalag med sina 15 vinster och 3 förluster och man har dessutom en fantastisk målskillnad på 85-41. Den i princip redan avsågade tabelljumbon AIK har samtidigt släppt in 5 mål eller fler i hela 8 av sina 10 senaste bortamatcher! Då kanske ni har en aning om vilket spel jag tänkt mig. Tror nämligen att hemmalaget fortsätter sin fina målfabrikation här och jag ser liksom inte mycket som talar för att ett ihåligt AIK ska kunna hålla tätt här mot detta Modo.

Modo Hockey Över 4.5 mål (ordinarie tid) spelas till det högintressanta oddset 2.18 hos LeoVegas.
6 units skjuts in.

Modo Hockey:

Tabelltvåan Modo har gått riktigt bra under större delen av säsongen och har nu 8 segrar på sina 9 senaste matcher. 78 poäng på 36 matcher och har en målskillnad på 144-91. Noterbart är att ångermanlänningarna gjort 4 mål eller fler i samtliga av dessa 8 vinstmatcher så man har en erkänt stark offensiv som levererar match efter match. En offensiv av absolut toppklass i Hockeyallsvenskan och laget är inne i en riktigt fin formkurva just nu där segrarna bärgas på löpande band. Modo har dessutom en av seriens absolut bästa kedja i Tambellini, Johnson och Karlkvist som tillsammans stått för 134 poäng så här långt. Kan bära långt för Modo om dessa herrar fortsätter producera i liknande takt.

AIK Hockey:

Ja, vad ska man säga om detta fiaskolag? Hur man från en säsong till en annan kan gå ner sig så fruktansvärt mycket. Från att ha varit i en hockeyallsvensk final ifjol till att nu ligga toksist med hela 14 poäng upp till 13:e-placerade Kristianstads IK med 16 omgångar kvar att spela. Ska väldigt mycket till för att AIK ska resa sig och undvika kval. Nej, det känns inte som att man har någon vidare chans till att undvika kval fastän det är hela 48 poäng kvar att spela om. Ser verkligen inga tendenser till det då man nu dessutom är inne i en hemsk förlusttrend med 9 (!) förluster på sina 10 senaste matcher. Snacka om fiaskostämpel på detta lag. Länge sedan man såg ett lag rasa ihop så som AIK gjort nu bara på 1 år. Har endast knaprat ihop 24 poäng på 36 spelade matcher och har en rent ut sagt bedrövlig målskillnad på 66-134. I de 4 senaste matcherna har man dessutom släppt in 5 mål eller fler.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Tabelltvåan Modo som är seriens målgladaste lag ställs mot jumbon AIK som släppt in flest mål.
✅ Modo har gjort 5 mål i de 2 tidigare inbördes mötena denna säsong.
✅ AIK har samtidigt släppt in 5 mål eller fler i 8 av sina 10 senaste bortamatcher.
✅ Modo har en av seriens absolut bästa kedjor i Tambellini, Johnson och Karlkvist som fullkomligen levererar poäng match efter match.
❌ I någon enstaka match denna säsong har AIK lyckats hålla relativt tätt bakåt.

Speltips: Modo Hockey Över 4.5 mål (ordinarie tid)
Odds: 2.18
Spelstopp: Onsdag 19:00
Spelbolag: LeoVegas
Liga: Hockeyallsvenskan
Insats: 6/10 Units

Klicka här för att hämta LeoVegas bonus på 3000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till