Vi tar oss under fredagen till Ångermanland och Örnsköldsvik för matchen mellan Modo Hockey och VIK Västerås HK. Tabelltvåan Modo jagar revansch efter derbyförlusten (2-3) senast hemma mot Timrå. Har nu förlorat 3 av sina 4 senaste matcher men jag tror att ett trendbrott väntar här då tabellfemman Västerås gästar. Lagen har mötts 3 gånger den här säsongen där Västerås vann första med 3-1, Modo andra med 7-3 samt Modo den tredje med 1-4 på bortaplan.

Öviksgänget har gjort 4 mål eller fler i 7 av sina 10 senaste hemmamatcher samtidigt som Västerås släppt in minst 4 mål i 4 av sina 10 senaste bortamatcher. Dock gästar man nu ett av ligans målrikaste lag och som dessutom lär komma ut supertaggade här efter att ha förlorat en del på slutet. Lär få det hett om öronen. Tror hemmalaget bryter sin tråkiga trend här och samtidigt kommer ut och hittar tillbaka till sin tidigare fantastiska målform.

Modo Hockey Över 3.5 mål i matchen (ordinarie tid) spelas till oddset 2.05 hos bet365. 6 units läggs in.

Modo Hockey:

Ångermanlänningarna ligger på 2:a plats i tabellen med sina 94 poäng efter 45 matcher spelade och har målskillnaden 173-114. Man jagar nu revansch efter att det på sistone gått lite tyngre för laget. 3 förluster på de 4 senaste matcherna är inget som Modo är nöjda med. Tvärtom så kommer man nu förmodligen att komma ut oerhört fokuserat och med en rejäl bestämdhet i sitt spel. Tror det lossnar målmässigt här och att man därmed hittar tillbaka till sin rikliga målproduktion man hade innan man hamnade i denna sämre trend.

VIK Västerås HK:

Liknande sits för Västerås som har 3 förluster på sina 4 senaste matcher och dessutom hela 10 förluster på sina 15 senaste. Så man har blandat och gett väldigt mycket trots att man ändå ligger på en 5:e-plats i tabellen med sina 76 poäng och har en målskillnad på 135-123. Har släppt in minst 4 mål i 2 av de 3 tidigare mötena mot Modo denna säsong.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Modo är ett av ligans målrikaste lag.
✅ Övikslaget har gjort minst 4 mål i 7 av sina 10 senaste hemmamatcher.
✅ I 2 av de 3 tidigare inbördes mötena har Modo gjort 4 mål eller fler.
✅ Västerås har förlorat 10 av sina 15 senaste matcher och är i dålig form.
❌ Västerås är ibland inblandade i tighta matcher där det inte bjuds på mycket.

Speltips: Modo Hockey Över 3.5 mål (ordinarie tid)
Odds: 2.05
Spelstopp: Fredag 19:00
Spelbolag: bet365
Liga: Hockeyallsvenskan
Insats: 6/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i spelkrediter


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till