Dags för ett rykande hett derby i Hockeyallsvenskan under onsdagskvällen då Modo Hockey gästas av Timrå IK. 2:an i tabellen mot 3:an och det skiljer endast 6 poäng mellan lagen. Har varit oerhört sevärda bataljer lagen emellan under säsongen och även innan på försäsongen. Här har jag mina tankar klara då jag återigen förväntar mig en tempostark match där chanser utbytes hejvilt.

Modo och Timrå har mötts 5 gånger med försäsongen inräknad och i 4 av dessa 5 matcher så har det blivit minst 6 mål. Tror den trenden fortsätter då bägge lagen har en fin offensiv. Timrå brukar dock vara inblandade i en del tighta tillställningar, men just i matcherna mot Modo har man bjudit till rejält och jag ser inget som talar för att det inte skulle bli så även denna gång.

I 8 av Modo’s 10 senaste hemmamatcher har det blivit 6 mål eller fler samtidigt som det blivit minst 6 mål i 5 av Timrå’s 10 senaste bortamatcher. Därför tänkte jag ge mig på ett målspel här.
Över 5.5 mål i matchen spelas till oddset 1.95 hos bet365 och här läggs 7 units in.

Modo Hockey:

Ångermanlänningarna positionerar sig på 2:a-platsen just nu med sina 94 poäng efter 44 spelade matcher och har målskillnaden 171-111. Har nu vunnit 7 av sina 10 senaste matcher och har stått för en riktigt bra säsong, trots att man haft någon större dipp där och där. Ångvälten Björklöven har dragit iväg en aning i toppen då man ligger 9 poäng före, så det avståndet blir nog svårt att ta ikapp för Modo. Dock är givetvis målet att knipa 2:a-platsen i konkurrens med just Timrå och även BIK Karlskoga som ligger 6 respektive 9 poäng bakom. Har som sagt en riktigt fin offensiv med vassa forwards såsom Adam Tambellini, Patrik Karlkvist, Jonathan Johnson samt nyförvärvet Iikka Kangasniemi m.fl.

Timrå IK:

Medelpadingarna ligger på en 3:e-plats i Hockeyallsvenskan med sina 88 pinnar på 44 matcher och målskillnaden 141-101. Precis som Modo så är man inne i en rätt bra trend då man vunnit 7 av sina 10 senaste och dessutom sina 3 senaste nu. Stjärnforwarden Jonathan Dahlén är på väg mot en historisk poängnotering då han nu är 13 poäng från att slå Pär Arlbrandts rekord. Han har nu 8 matcher på sig att försöka slå det rekordet och det ska verkligen inte ses som en omöjlighet att han grejar det. Timrå kommer såklart att ge precis allt för att hämta ikapp 6-poängsförsprånget till Modo på 2:a-platsen. Kommer bli tufft då man dessutom har sämre målskillnad och det inte räcker att hamna på samma poäng som ångermanlänningarna. Räkna dock med en anstormning och en sevärd match här återigen.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Modo och Timrå brukar bjuda upp på en chansrik, sevärd och fartfylld hockey då man möts.
✅ I 4 av de 5 senaste mötena har det blivit 6 mål eller fler.
✅ I 8 av Modo’s 10 senaste hemmamatcher har det blivit minst 6 mål.
✅ Och samma sak har det blivit i 5 av Timrå’s 10 senaste bortamatcher.
❌ Timrå kommer förmodligen göra allt för att norpa åt sig 3 poäng här och vid ledning finns en risk att man enbart fokuserar på defensiven.

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.95
Spelstopp: Onsdag 19:00
Spelbolag: bet365
Liga: Hockeyallsvenskan
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i spelkrediter.


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till