Onsdagens speltips kommer från Hockeyallsvenskan och matchen mellan Modo Hockey och Mora IK. Modo har nu förlorat 3 matcher på raken och 2 av dessa förluster kommer dessutom mot toppkonkurrenterna Björklöven och BIK Karlskoga. Nu ställs ångermanlänningarna mot nästjumbon Mora och här har man givetvis en fantastiskt bra chans att studsa upp på vinnarspåret igen! För jag kan verkligen inte se att Modo förlorar en 4:e raka match här. Ett uppretat och revanschsuget Modo ska bara vinna denna och jag tror man kommer att göra en hel del mål här. Laget gjorde totalt bara 4 mål i de 3 förlustmatcherna så nu siktar man på att steppa upp målproduktionen rejält och därmed komma tillbaka till storformen man hade tidigare under säsongen.

Ångermanlänningarna har hittills gjort näst flest mål i Hockeyallsvenskan med sina 102 mål framåt och man är ständigt ett hot i offensiven. Mora har å andra sidan släppt in 89 mål vilket är 3:e flest i serien. Spelet jag fastnade mest för inför denna match är att Modo Hockey ska komma först till 4 mål i matchen och det spelet har suttit i 9 av Modo’s 13 hemmamatcher så här långt in på säsongen. Samtidigt som Mora förlorat 10 av sina 14 bortamatcher. Lagen har redan mötts 2 gånger denna säsong där Modo först vann med 7-1 på hemmaplan och därefter 1-5 på bortais. Fina förutsättningar för att liknande siffror kan komma att upprepas här! Modo Hockey Först till 4 mål (ordinarie tid) spelas till oddset 1.74 hos bet365 och här blir insatsen 7 units.

Modo Hockey:

Övikslaget har halkat ner till 4:e-platsen nu efter sina 3 förluster och man står på 54 poäng efter 27 omgångar och med den fina målskillnaden 102-68. Har helt klart ett lag för den absoluta toppen. Det kommer bli riktigt tight ända in i slutet om de 4 första tabellplaceringarna. Modo hade en riktigt grym form en bit in i oktober månad fram till i mitten av november då man vann 12(!) raka matcher. Därefter har det gått lite tyngre. Laget är som sagt inne i en liten förlusttrend nu efter sina 3 raka förluster men nu siktar man såklart på att studsa tillbaka rejält här då nästjumbon gästar Örnsköldsvik och Fjällräven Center.

Mora IK:

Mora har det tungt nere i botten av tabellen då laget ligger på en 13:e-plats. 29 poäng har man inkasserat efter 28 omgångar med den mindre smickrande målskillnaden 57-89. Dalalaget har förlorat 11 av sina 15 senaste matcher och dessutom torskat de 4 senaste mötena mot Modo. Häpnadsväckande dåligt är att Mora endast lyckats komma först till 4 mål i 2 av sina 28 matcher! Krävs en rejäl uppryckning för att laget ska lyckas undvika negativt kval framåt vårkanten.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Spelet har suttit i 9 av Modo’s 13 hemmamatcher så här långt.
✅ Modo har gjort näst flest mål i serien med sina 102 mål.
✅ Inbördes möten dominerar Modo med 4 raka vinster. Vunnit de 2 senaste mötena med 1-5 och 7-1.
✅ Mora har sjukt nog endast lyckats komma först till 4 mål i 2 av sina 28 matcher!
❌ Hemmalaget befinner sig i en lite sämre form för tillfället med sina 3 raka förluster. Alltid en risk att självförtroendet fått sig en törn.

Speltips: Modo Hockey Först till 4 mål (ordinarie tid)
Odds: 1.74
Spelstopp: Onsdag 19:00
Spelbolag: bet365
Liga: Hockeyallsvenskan
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i spelkrediter

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till