Handbollsligan och GUIF-Malmö där min analys betalar 1.71 hos Fastbet som ligger på en mer generös lina än övriga bolag.

GUIF

GUIF har det tufft i år, igen. Ett lag och en klubb som aldrig verkar hitta tillbaka till vad de en gång var vilket såklart är synd på en sådan här klassisk klubb. GUIF är på 10:e plats i tabellen 2 poäng från slutspelsplats och kan med andra ord ta sig upp på slutspelsplats vid seger här. Svårt att se att det kommer att ske! Senast gör GUIF en bra första halvlek borta mot Sävehof och går till vila med en 13-10 ledning. Vad händer sen? De klappar ihop fullständigt när Sävehof höjer tempot i andra och släpper in 25 mål på en halvlek, ja ni läste rätt! 25 mål! Matchen slutade 35-29 till slut och visst är det starkt att göra 29 kassar på Sävehof men det föll sig naturligt när Sävehof gasade på för fullt och öppnade sig bakåt. GUIFs trupp är som placeringen i ligan, medelmåttig och spelare värda att nämna är Ekman, Gustavsson och Persson. Karacic kan stå för mycket finess men lägstanivån är för låg hos honom. Fem senaste matcher följer.

Malmö

Malmö är mer eller mindre som vanligt i Handbollsligan. De varvar riktigt fina insatser med riktiga bottennapp. En riktigt fin insats hemma mot Sävehof för 2 omgångar sen där ett stabilt försvar stoppar Sävehof framförallt i första halvlek gjorde att man vann den fighten med 32-27. Därefter förlust borta mot Redbergslid senast men ingen ko på isen för det! Malmös försvar är stabilt, starka på linjen och med bra keepers i Beutler, Helgesten och Krantz som alla 3 håller hög nivå i ligan. Malmö spelar en handboll där trygghet och lugn är nyckeln, det går inte särskilt snabbt och högt fokus finns på det defensiva, det gör att de i skrivande stund är 4:e bästa laget defensivt i ligan. Malmö snittar 27.66 insläppta mål/match, ett snitt som dras upp av 31 insläppta mot Sävehof samt 36 insläppta mot Hammarby. Fem senaste matcher följer.

Speltips

Jag ser en matchbild framför mig där Malmö kommer tugga på i vanlig ordning defensivt och inte bjuda på några ytor. GUIFs taskiga offensiv bör med det få bekymmer och linan GUIF under 27.5 mål spelas med 4 units till oddset 1.71 hos Fastbet. Argument följer.

✅ GUIFs offensiv är inget att hurra för och snittet 27.6 gjorda mål/hemmamatch ser jag inte att man löser mot Malmö.

✅ Malmös snitt på 28 insläppta mål/bortamatch är en siffra som dras upp av 36 insläppta mot Bajen samt 31 insläppta mot Sävehof.

✅ Malmö kommer med stor sannolikhet ha keepers med en räddningsprocent kring 33-36% vilket är vad de ligger på normalt sätt och när de den nivån så hittar den här linan hem.

❌ Faller GUIF ihop som senast mot Sävehof så blir det vilda västern handboll och då kommer målen trilla in.

Speltips: GUIF under 27.5 mål

Odds: 1.71

Insats: 4 units

Liga: Handbollsligan

Avkast: 29/12 klockan 19:00

Högst odds: Fastbet

Bonus: Upp till 1000:-

Hämta bonusen här
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till