Tisdagens speltips kommer från SHL och det är en av guldfavoriterna i FBK som tar emot formsvaga Djurgården.
Det är inte två formstarka lag som drabbar samman men jag tycker FBK har en mycket starkare trupp och med Djurgården nere i brygga så tycker jag att spelvärdet hamnar på FBK som normalt sett är väldigt tuffa att möta i Löfbergs Arena.
Spelet: Färjestadseger, oddset 1.75x hittas högst hos Betsson och jag värderar spelet till 6/10 U.

FBK:

Efter 7st spelade omgångar i den haltande tabellen hittar vi FBK på en 7e plats med 2st matcher mindre än flera av lagen ovanför.
FBK står på raden 3-1-2-1 och har målskillnaden 26-22 vilket gör FBK till ett av de målrikaste lagen offensivt med nästan 4 mål per match.
Dock har man inte fått med sig resultaten sista omgångarna för försvaret har lämnat en del att önska och framför allt målvaktsspelet.
Det har man nu löst genom att värva in stjärnmålvakten Dominik Furch som fick hoppa in mot Frölunda och fick sedan starta senast mot Brynäs i 2-5 segern.
Offensivt har man utan tvekan en av SHLs bästa anfallsuppsättningar och kommer alltid hota framåt, nu med Furch i målet ska man vara klara favoriter när man äntligen får spela på hemmais igen efter att ha spelat 6/7 matcher på bortais denna säsong.

Djurgården:

Efter sina 8st spelade omgångar hittar vi Djurgården SIST i tabellen på raden 1-1-0-6 och målskillnaden 16-26 vilket gör Stockholmarna till laget som släppt in 3e flest mål efter Leksand och Timrå.
Formen är urusel och man kommer med 5st raka förluster och har släppt in minst 3st mål i alla 5 matcher !
Nu anser jag inte att truppen ska ligga här nere i tabellen utan borde börja klättringen uppåt så fort de hittar en bättre taktik till spelarmaterialet.
Dock tror jag man får åka hem med svansen mellan benen åter igen i denna tuffa bortamatch inför en kokande arena som längtat efter fullsatt hus.
Djurgården brukar ha svårt med FBK och har förlorat 5 raka matcher mot FBK inom full tid.

Lagens form:

För och Nackdelar:
✅ FBK har bredare trupp offensivt.
✅ FBK har vunnit 5 raka matcher mot Djurgården.
✅ Djurgården har dunkel form med 5 raka förluster.
✅ FBK lär bli taggade att äntligen få spela på hemmaplan efter att ha spelat borta i 6/7 matcher.
❌ Klart vändningen kommer till slut för Djurgården som är bättre än vad formen säger.

Spel: Färjestad vinner
Odds: 1.75x
Insats: 6/10 U
Spelstopp: Tisdag 19.00
Liga: SHL
Bonus: 100 kr
Bolag: Betsson

Klicka här för att rygga spelet eller hämta bonusen.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till