ÄNTLIGEN!!! Idag drar Euroleague W igång, imorgon drar Euroleague för herrar igång och om 14 dagar drar NBA säsongen igång!
Efter nästan 2 månaders uppehåll från rekandet är jag tillbaka, det har blivit väldigt mycket tittande och följande på basket trots att jag inte rekat… Vilket såklart kommer gynna OSS nu när säsongen drar igång (speciellt NBA)… Tur att Jimmy, Petros, Tommie, Marcus och Andre har köttet på, men håll i hatten för The King is back!

Girona – Sopron:

Säsongspremiär för båda lagen, Girona VS Sopron!
Girona har 2st stjärnor från Sverige i sin trupp, jag syftar självklart på Frida Eldebrink och Binta Drammeh!
Frida som är ett offensivt hot och gjorde flest poäng under landskamperna har nu spelat sin sista landskap i Sverige tröjan….
Något som är väldigt tråkigt men också var väntat, nu blir det förmodligen 1-3 år av fortsatt Euroleague spel innan hon lägger skorna på hyllan, kanske återvänder till Sverige och spelar lite i högstaligan, men än så länge dominerar hon och framförallt producerar, något som Girona har sett och därav mycket speltid nu under försäsongen… Jag tror hon kommer få extremt mycket speltid nu när det är säsongspremiär, många ögon på henne….
Binta är X antal år yngre och är mer en defensiv spelare som är en mardröm att möta för motståndarna…
Helt ärligt tror jag dessa två svenskar är bland Gironas bästa spelare…

Båda lagen är på den nedre delen av tabellen, alltså inga topplag som fightas om titeln…
Men Girona har gjort flest intressanta val under Post-Covid vilket ger dem “edge” i dagens möte enligt mig…
Går inte att säga allt för mycket om tidigare matcher och tabell statistik då vi alla vet vad COVID gjorde med sporten….
Väldigt opålitliga resultat och trupperna varierade från match till match…

Det är första matchen för båda lagen som sagt och jag anser att Gironas trupp med våra 2 svenska spelare ser otroligt intressant ut! Dessutom hemmaplan på säsongspremiären som en extra boost! Värt en slant.

Speltips:

Säsongspremiär i Euroleague W, Frida Eldebrink och Binta Drammeh är redo i Gironas trupp inför mötet ikväll!
Hemmaplan och första matchen “Post-Covid”… Viktiga poäng för båda lagen, båda lagen “botten” lag så bara ett måste för Gironas del att plocka lite enklare poäng. Jag kommer därför investera 5 units på Girona vinst inkl förlängning!

För och nackdelar:

✅ Viktiga poäng på säsongspremiären.
✅ Gironas trupp ser starkare ut på papper.
✅ Hemmaplan för Girona.

❌ Första matchen kan alltid syra ringrostigheten.

Spel: Spar Citylift Girona att vinna matchen inkl förläning.
Odds: 1.74
Insats: 5/10 U
Spelstopp: 19:15
Liga: EuroLeague W
Spelbolag: Unibet

Rygga spelet till bäst odds här!

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till