Måndagens speltips kommer från Allsvenskan och det är topplaget Elfsborg som tar emot Hammarby denna eftermiddag.
Elfsborg har spelat 12st omgångar och ligger just nu på en 3e plats. Där har man raden 9-2-1 med en målskillnad på 28-10som gör laget till Allsvenskans 3e målrikaste lag.
Hammarby har spelat 13st matcher hittills, dom hittar vi på en 9e plats i tabellen med raden 4-4-5 med målskillnaden 17-21.
Innan uppehållet hittade Elfsborg en riktig formtopp då man vann 9/10 matcher och enda poängtappet var mot starka Djurgården.
Hammarby då ? Innan uppehållet hade man en långvarig svag trend. Man vann förvisso sista omgången men det var hemma mot BP och 2-1 målet kom i minut 94.
Innan dess hade man bara vunnit 2/11 senaste ligamatcherna och på bortaplan står man fortfarande på 0 segrar denna säsong !
Min tanke här är att det kommer bli en väldigt målrik match där båda lagen bidrar med offensivt spel som lämnar ytor bakåt.
Här håller jag dock Elfsborg som det klart bättre och formstarkare laget och tror de plockar hem poängen, men Hammarby ska såklart inte underskattas då deras högstanivå är hög.
Jag sätter utgångstipset till 2-1, 3-1 och testar en dubbel till fina 1.90x med en liten gardering ifall jag är fel ute.

För och Nackdelar:
✅ Elfsborg snittar 3.5 mål i sina hemmamatcher denna säsong.
✅ Elfsborg snittar 2.83 mål offensivt på hemmaplan.
✅ Elfsborg har vunnit 9/10 senaste ligamatcherna och har kalasform.
✅ Hammarby står på vinster på bortaplan och snittar 2 insläppta mål per bortamatch.
✅ De 3st senaste mötena på denna arena mellan lagen har slutat 2-1, 2-2, 2-2.
❌ Uppehållet va såklart inget bra för Elfsborg när de va i sån grym form. Detta har även gett Hammarby tiden att ladda om och försöka hitta en ny röd tråd för att vända på formen.

Spel: 1X + ö2.5 mål tot
Odds: 1.90x
Insats: 6/10 U
Spelstopp: Måndag 19.00
Liga: Allsvenskan
Bonus: 100kr
Bolag: Unibet

Klicka här för att hämta bonusen eller rygga spelet.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till