I torsdags drog Beijer Hockey Games igång, som är en delturnering i turneringsserien European Hockey Tour. Sverige och närmare bestämt Globen är värd för turneringen och man fick segra direkt i den första matchen mot Tjeckien (2-1) i torsdags. Under lördagseftermiddagen ställs Sverige mot ett Ryssland som förlorade sin inledningsmatch mot Finland med hela 0-3. Bara genom att titta igenom lagens spelartrupper som de ställer upp med denna turnering ser man att Sverige är starkare på alla lagdelar, i alla fall på pappret. Man ska vara det även på isen enligt mig då jag bland annat tycker att laget har fler farliga offensiva hot än vad Ryssland har i denna upplaga.

Sverige har plusstatistik på Ryssland i de 10 senaste inbördes mötena där man gått segrande ur 6 av dessa matcher. Att veckans matcher i Beijer Hockey Games innebär hemmaplan för Sverige är en stark fördel enligt mig. Nu har man gjort den första matchen i torsdags och kommer mer varma i kläderna till denna, som förvisso Ryssland också gör, men jag tror hemmaplan kommer betyda massor här. Matchen spelas dessutom en lördag som troligen innebär väldigt mycket folk på läktarna och då vill säkerligen Sverige bjuda upp till en rejäl dans mot ryssarna.

En bättre kvalité på truppen genomlag plus hemmaplansfördel för Sverige gör att jag kommer gå på den raka 1:an här på Sverige.
Sverige att vinna matchen (ordinarie tid) spelas till oddset 1.87 hos LeoVegas och här läggs 6 units in.

Sverige:

Man stod kanske inte för någon perfekt insats senast mot ett svårspelat och kontringsskickligt (som vanligt) Tjeckien, men man såg glimtar då och då av ett väldigt fint samspel och speciellt visade kedjan Nilsson-Lindberg-Strömwall framfötterna rejält. Sverige har till denna turnering med sig några riktigt farliga offensiva hot i just Strömwall, Nilsson, Zaar m.fl. Nu får man dessutom förstärkning med en riktig målspruta i Frölunda’s Samuel Fagemo. Man ska dock komma ihåg att det här är killens debutmatch i landslagströjan, men om det är någon som kan kliva in här och göra skillnad, så är det garanterat en spelare som han, trots bristen av landslagsrutin.

Ryssland:

Kommer som sagt från en 0-3-torsk mot Finland och lär vilja steppa upp här. Känslan säger mig dock att man inte har det material som krävs för att rå på ett namnstarkare Sverige. Ska dock inte underskattas bara för det för Ryssland är alltid Ryssland, oavsett vad dom ställer upp med. Klasskillnaden ska dock bli synbar här enligt mig. Har inte nämnvärt många ”stjärnor” med sig till denna turnering, fastän flertalet spelar i KHL, och ska normalt sett få det svårt här i Globen. Dock har man 2 klassmålvakter i Timur Bilyalov och Alexander Samonov med sig till Beijer Hockey Games. Samonov ersatte Bilyalov i torsdags efter 0-3 i baken efter bara 6:54 in i matchen och han höll sedan nollan då inget fler mål föll i matchen. Lär bli en nyckelspelare för ryssarna och kan bli svår att få hål på för Sverige!

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Sverige har en mer namnstark trupp med sig till denna upplaga.
✅ Svenskarna har vunnit 6 av de 10 senaste inbördes mötena mot Ryssland.
✅ Hemmaplansfördelen för Sverige är oerhört betydelsefull.
✅ Fler offensiva hot i Sverige och nu får man dessutom förstärkning av målsprutan Fagemo.
❌ Ryssland besitter 2 riktiga klassmålvakter samtidigt som Ryssland alltid är Ryssland, oavsett vilket lag dom ställer upp med på isen.

Speltips: Sverige (ordinarie tid)
Odds: 1.87
Spelstopp: Lördag 16:15
Spelbolag: LeoVegas
Liga: Beijer Hockey Games (European Hockey Tour)
Insats: 6/10 Units

Klicka här för att hämta LeoVegas bonus på 3000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till