I natt beger vi oss till Rogers Place där Edmonton kommer att spela hemma mot Detroit Red Wings.

I natt får Edmonton äntligen spela hemma i Rogers Place igen efter att dom har vart på en roadtrip som bestod utav fyra stycken bortamatcher, utav dom fyra så vann man 2/4, och tråkigt nog så förlorade man stort mot Montréal Canadiens (6-2).

Men nu är det som sagt dags att spela hemma igen med en massa fans som hejar på en så nu tror jag att det blir fullt ös för Edmonton. Dom ligger just nu på 6:e plats i den Västra konferensen och innehar den sista slutspelsplatsen just nu, men det finns ett hungrigt Calgary Flames som bara är 4 poäng under den platsen så nu är det fullt ös framåt som gäller för Edmonton om man vill ta sig till slutspel då det återstår 28st grundserie matcher kvar för Edmonton att spela.

Hemma har dom gjort det helt okej de senaste 5 matcherna där det slutat med 3 vinster och 2st förluster som blev på övertid, första mot Philadelphia och den andra mot Colorado. Hemma överlag så kunde statistiken sett bättre ut, just nu har man spelat 27st matcher på hemma is och man har vunnit 13/27st så det kunde ha sett bättre ut. Men överlag så vet man att Edmonton är kapabel till att kunna ösa in mål, och i natt kommer jag att lira på att det blir minst 2st powerplay mål i matchen till 2.0x pengarna hos Unibet.

Edmonton ligger fortfarande på 1:a plats i flest PP net % vilket dom bör göra för att deras Powerplay är ruggigt bra, speciellt när man har Connor McDavid, Leon Draisaitl & Zach Hyman på isen, den förstnämnda ligger på galna 97st inspelade poäng på sina 54 spelade matcher, dessutom ligger C.McDavid 1:a i poängtabellen just nu, och hans kompanjon L.Draisaitl ligger på 2:a plats med 79st inspelade poäng på 52 spelade matcher.

Detroit har haft flyt i de tre senaste matcherna dom har spelat då dom först besegrade Calgary med 2-1, sen besegrade dom Vancouver två matcher i rad (5-2 & 1-6) och i just dom tre matcherna så lyckades Detroit göra 4st powerplay mål vilket ökar chansen till nattens spel. Detroit är inte lika vass som Edmonton i powerplay men om man ser hur Detroit har spelat de senaste matcherna så är det ju självklart att dom kommer att försöka göra allt för att näta på varenda given chans i natt och Edmonton brukar kunna dra på sig ett par utvisningar per match.

För och nackdelar:
✅ Edmonton fortfarande bäst i powerplay
✅ Detroit har gjort minst 4st powerplay mål i deras 3 senaste spelade matcher
✅ Det har blivit minst 9st powerplay mål i Edmontons senaste 5 spelade matcher
✅ Det brukar bli mycket mål inblandat när båda lagen spelar
❌ För få antal utvisningar
❌ För bra penalty kill

Spel: Över 1.5 powerplay mål – inklusive förlängning.
Odds: 1.96x
Insats: 8/10 U
Spelstopp: Torsdag 03:30
Liga: NHL
Bonus: 100kr
Bolag: 
Unibet

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till