Lördagens andra speltips kommer från Spanska LaLiga och det är jumbon Espanyol som tar emot tabell 1an Barcelona. Det är dessutom derby mellan lillebror och storebror i Katalonien ! Just nu skiljer det 29 p mellan lagen och 19 placeringar, trots ett defensivt avbräck för Barcelona så ska det ändå vara klasskillnad mellan lagen och en bortaseger är given.
Trots derby och ny tränare för Espanyol, här lägger jag in 5 Units på Asian -1 Barcelona till 1.77 på Betsson.
Utgångstips 1-3!

Espanyol:

18 omgångar är spelade av LaLiga denna säsong och redan nu kan man väl utse Espanyol som säsongens besvikelse. Förra årets fina 7e plats som tog dom till EL är ljusår från att upprepas. Man hittas nu sist av alla lag på en 20e plats med raden 2-4-12 och målskillnaden 12-34 som man får skämmas över. Offensivt har man gjort minst mål i ligan och defensivt har man släppt in flest mål också !
Laget är i fritt fall och nyligen tog man in en ny tränare ( Abelardo Fernandez ) och hoppas att det ska ge någon effekt mot Barcelona.
Formen är som sagt nattsvart och hemmaspelet gör en mörkrädd, raden 0-2-7 med målskillnaden 7-20 går inte att blunda för och nu ska man ge sig in i ett derby mot storebror och ett av världens bästa anfall.
Till start är innermittfältaren Granero avstängd så han missar matchen och sedan innan är mittfältaren Sanchez skadad. Skulle Espanyol skrälla mot Barcelona blir jag väldigt förvånad.

Barcelona:

Även Barcelona har spelat 18 matcher denna säsong och man hittas högst upp i tabellen där man så ofta ligger.
Man står på raden 12-3-3 och målskillnad 47-21 vilket betyder att man gjort överlägset flest mål i ligan. (14 mål mera än Real Madrid)
Till start kommer man med bra form, man har vunnit 8/10 senaste matcherna och har bara förlorat 1/19 senaste matcherna totalt.
Offensivt har vi Messi, Greizmann och Suarez vilket bildar ett av världens bästa anfallstrio som ständigt hotar framåt och öser in mål tillsammans.
Till start ser man ut att få klara sig utan 1a målisen Ter Stegen som behandlar för sin knäskada, sena tester avgör om han står eller om Neto får chansen igen mellan stolparna.
Hur som helst så är Barcelona starkare på varenda position och ska ha riktigt bra chans till ytterligare 3 poäng i jakten på ligatiteln.

Espanyols hemmafacit i ligan:

Barcelonas bortaresultat i ligan:

Tabellen:

Inbördes möten:

Här ser ni att storebror Barcelona brukar ha lätt mot Espanyol och faktiskt nollat dom i 6/8 senaste mötena.

För och nackdelar:
✅ Espanyol har ingen seger på hemmaplan och förlorat 7/9 matcher.
✅ Espanyol har gjort minst mål i ligan och släppt in flest mål.
✅ Barcelona har överlägset det bästa anfallet och gjort mest mål i ligan.
✅ Barcelona har nollat Espanyol i detta derby i 6/8 senaste mötena.
✅ Barcelona har kanonform och vunnit 15/19 senaste matcherna.
❌ Ter Stegen ser ut att missa matchen och det blir ett defensivt avbräck.

Speltips: Barcelona -1 Asian
Odds: 1.77
Spelbolag: Betsson
Spelstopp: 21.00 Lördag
Liga: LaLiga
Insats: 5/10 Units

Klicka här för att ta rygg på spelen och hämta 1000 kr bonus.
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till