Dagens Bank kommer från Onsdagens omgång av Hockeyallsvenskan och det är bottenlaget Almtuna som tar emot ligans formstarkaste lag Timrå som hittas högt uppe i toppen av tabellen.
Formen är helt olika för lagen och med ett Timrå som jagar SHL platserna så tror jag ett formtoppat Timrå kniper en seger här.
5 Units investeras på LeoVegas till oddset 1.65 på den raka 2an !

Almtuna:

Efter 48 omgångar hittar vi Almtuna på en 12e plats som innebär att man ligger 3e sist och slåss för sin överlevnad.
Hittills har man raden 12-5-8-23 med målskillnaden 116-144, -28 mål.
Just nu har man bara 3 poäng ner till Kristianstad som ligger på kvalplats så nu gäller det att hitta en bra form med bara 4 omgångar kvar av grundserien.
Men till start kommer man med en rätt svajig resultattavla. Almtuna har bara plockat 2/10 segrar inom full tid sista 10 matcherna och på hemmaplan har man nu förlorat 7/10 senaste matcherna.
Lite vind i seglen efter man besegrade Västerås sist med 2-4 men får nu möte ett helt annat motstånd som har något att kämpa för.

Timrå:

Timrå har även dom spelat 48 omgångar och efter sina matcher hittas man på en fin 3e plats i tabellen med raden 27-7-4-10 och målskillnaden 157-106, +51 mål.
Just nu har Timrå bara 3 poäng upp till Modo som slipper Semi-kvalet och det vore en stor skillnad att nå dit och spara kraft inför det betydligt svårare kval som kommer.
Till start kommer man med en hysterisk form, Timrå har vunnit 7 raka och 9/10 senaste matcherna och bör ha ett riktigt bra självförtroende för dagen. Timrås stora (195cm) målvakt Victor Brattström som är fostrad i Frölunda är inne i en kalasform. Keepern har stått i 9 raka matcher och inte en enda gång har han släppt in 3 mål eller fler inom ordinarie tid och självklart den största anledningen till Timrås klättring i tabellen.

Almtunas 10 senaste matcher:

Timrås 10 senaste matcher:

Lagens inbördes möten denna säsong:

Tabellen:

Här ser ni att Timrå nästan har dubbelt så mycket poäng som Almtuna.

För och nackdelar:
✅ Timrå har kanonform och vunnit 7 raka och 9/10 senaste matcherna.
✅ Almtuna har förlorat 7/10 senaste hemmamatcherna.
✅ Timrå har vunnit 3/3 möten denna säsong med minst 2 måls marginal.
✅ Timrås målvakt Victor Brattström spelar som i trans just nu och släpper in extremt lite mål.
✅ Timrå har bara 3 poäng upp till Modo och har således en STOR morot hängandes framför sig som motivation.
❌ Almtuna kämpar för att undvika kvalet som man bara har 3 poäng till. Lite ”kniven mot strupen” situationer kan ofta leda till att man får extraenergi när man tar emot ett topplag.

Speltips: Timrå seger
Odds: 1.65
Spelbolag: LeoVegas
Spelstopp: Onsdag 19.00
Liga: Hockeyallsvenskan
Insats: 5/10 U

Klicka här för att ta bonusen på 3000 kr
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till