Dags för returmöte i Champions Hockey League och åttondelsfinalen mellan Frölunda och Färjestad. Första mötet spelades för en vecka sedan och den matchen vann Färjestad med hela 6-3 i Karlstad. Med andra ord kan vi förvänta oss ett vilt jagande Frölunda på sin hemmais då förutsättningarna är att laget måste vinna denna match med minst lika stora siffror som Färjestad vann med senast, alltså med minst 3 mål.

Tror därför på en väldigt svängig historia där vi kommer att få se mål från bägge lagen. Det är dessutom mycket möjligt att vi får ett scenario där målvakten plockas i slutskedet av matchen om t.ex Frölunda skulle leda matchen med 2 mål eller liknande. Känns verkligen som upplagt för ett målfyrverkeri här och nu då vi dessutom bjuds på ett kalasodds så tvekar jag inte en sekund. Skickar in hela 8 units på att det ska bli över 5.5 mål i matchen till oddset 1.85 på bet365.

Frölunda Indians:

Frölunda har försatt sig i ett ovanligt jobbigt läge för att vara just Frölunda. Man fick en bedrövlig start på matchen i Karlstad för en vecka sedan då Färjestad gick ifrån till en 3-0-ledning redan i första perioden. Det blev inte bättre av att Färjestad utökade till både 4-0 och 5-0 direkt i inledningen av andra perioden. Det var verkligen inte göteborgarnas match men dock repade man sig en aning då slutresultatet tillslut kunde skrivas till 3-6. Måste som sagt jaga mål, mål, mål här och då slutsignalen går måste man minst ha vunnit matchen med 3 måls marginal (för att nå en förlängning) för att inte CHL-äventyret ska vara över för denna säsong. Räkna därför med ett heltaggat hemmalag här som kommer trampa gasen i botten redan från nedsläpp!

Färjestad BK:

Frågan är hur Färjestad kommer att tackla den här uppgiften då man går in i matchen med en 3-0-ledning. Kommer givetvis att bli en rejäl anstormning från Frölunda’s sida så kontringslägen kommer garanterat att uppstå. Färjestad kommer säkerligen att få sina lägen att näta och därmed göra uppförsbacken ännu brantare för hemmalaget. Kan nog bli så att man går ut och spelar sitt vanliga spel här och skippar den defensiva mentaliteten. Det skulle förmodligen vara alldeles för riskabelt att redan från start börja backa hem. Vilket som känns det som om Färjestad kommer att göra minst ett par mål här då man har en väldigt fin offensiv och dessutom kommer bjudas på flertalet kontringslägen under matchens gång.

Lagens form 5 senaste:

För- och nackdelar:

✅ Frölunda måste jaga mål då man inleder matchen med ett 0-3-underläge.
✅ Lär öppnas upp kontringslägen för Färjestad ju längre matchen lider.
✅ Kan bli så att målvakten plockas i slutskedet vid ledning med t.ex. 2 mål för Frölunda.
✅ Lutar åt en väldig hawaiihockey här då ena laget måste jaga mål och det andra kan ta tillvara på kontringslägena som dyker upp.
❌ Kan bli jobbigt ifall Färjestad går in 100% för att enbart försvara sin ledning och backa hem från start samtidigt som Svensson spikar igen i kassen.

Speltips: Över 5.5 mål i matchen
Odds: 1.85
Spelstopp: 18:00
Spelbolag: bet365
Liga: CHL
Insats: 8/10 Units

Klicka här för att ta bet365’s spelkrediter på 1000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till