Under tisdagskvällen väntar returmötet i CHL-semin mellan SHL’s serieledare Luleå Hockey och SHL-fyran Frölunda och nu står en finalplats på spel. Första mötet för en vecka sedan vanns av Luleå med siffrorna 2-3 nere i Göteborg. Nu vankas det hemmaplan för norrbottningarna och jag tror att vi har ytterligare en jämn drabbning att vänta. En match mellan 2 starka lag och nu då det är uppförsbacke från start för göteborgarna så tror jag vi kommer att få se en del mål i matchen. Det är nämligen på målfronten som jag lagt fokus på här. På de 8 senaste inbördes mötena så är det endast 1 av dessa matcher som överstigit 5 mål, så man kan ju rätt snabbt konstatera att det normalt sett brukar bli oerhört tighta historier dessa lag emellan.

Dock så är det helt andra förutsättningar i en sådan här typ av match då ena laget ligger i underläge redan från start och det dessutom är en utslagsmatch. Då vi nu erbjuds ett riktigt fint odds på Över 4.5 mål i matchen så kan jag bara inte skippa denna för den känns ruskigt fin på förhand. Hela 1.84 i odds får vi hos betsson på att vi kommer att få se minst 5 mål i matchen. 4 av lagens 5 senaste möten har passerat den linan. Då får man också tänka på att det mycket möjligt kan uppstå en situation i den här matchen där det t.ex. står 2-2 med några minuter kvar. Då måste ju Frölunda chansa och plocka målvakten för att försöka få in en puck till och då är det ju mycket möjligt att det antingen kommer ett mål i baken eller att göteborgarna lyckas med sitt försök. Som sagt så är det helt andra förutsättningar i en sådan här utslagsmatch. Kan komma att rinna iväg i slutskedet av matchen med exempelvis 1 eller 2 mål i tom kasse eller dylikt. Magkänslan känns i vilket fall som helst riktigt bra inför detta spelet, så här slängs 7 units in!

Luleå Hockey:

Är inne i en fin form då laget vunnit 7 av sina 10 senaste matcher. Dessutom har man en fantastisk resultatrad i CHL där man vunnit 10 raka matcher nu. Norrbottningarna har satt sig i en väldigt fin sits nu inför denna returmatch och man får vid avancemang här spela CHL-final hemma i Delfinen. Bara en sådan sak. I denna matchen så lär det garanterat uppstå kontringslägen då Frölunda kommer trycka på från start så det gäller att vara på tårna så man är redo för det. I 4 av Luleå’s 5 hemmamatcher i CHL så har laget gjort minst 4 mål och man kommer säkerligen att komma till denna matchen med ett gott självförtroende.

Frölunda HC:

Göteborgarna är inne i en lite tyngre period då laget förlorat sina 4 senaste matcher och 6 av sina 10 senaste. Man har inte visat upp samma stabilitet under årets CHL som man gjort under tidigare upplagor. 6 vinster och 5 förluster är facit denna gång. Frölunda har dock vänt underlägen till vinst tidigare gånger i CHL-sammanhang och man har ju dessutom rutin i massor då man blivit CHL-mästare 2016, 2017 och senast ifjol. Med den vetskapen i bakhuvudet så känner nog Frölunda-spelarna att man har en rätt bra chans här trots underläge från start. Lär komma ut stenhårt och vilja få ett tidigt mål. Frölunda har gjort minst 3 mål i alla sina 5 bortamatcher i CHL.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Mållinan har passerats i 4 av lagens 5 senaste inbördes möten.
✅ Är en utslagsmatch och det kan fort rinna iväg med mål i slutskedet av matchen.
✅ Både Luleå och Frölunda har varit inblandade i målrika tillställningar i CHL.
✅ Luleå har gjort minst 4 mål i 4 av deras 5 hemmamatcher i CHL.
✅ Frölunda har å andra sidan gjort 3 mål eller fler i alla sina 5 bortamatcher i CHL.
❌ Det tenderar att bli väldigt tighta drabbningar dessa lag emellan allt som oftast.

Speltips: Över 4.5 mål i matchen
Odds: 1.84
Spelstopp: Tisdag 18:00
Spelbolag: betsson
Liga: CHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta betsson’s bonus på 1000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till