Nattens dubbel spel hittade hem efter lite bök i de första 40 minuterna men sedan kom Blues tillbaka på 3st powerplay mål och kunde segra 4-2 där vi kunde sätta en ✅.

I natt är det en ”måste” match för båda lagen om man vill öka chanserna till slutspel, hemma laget ligger just nu 8 poäng ifrån en Wildcard plats som Vegas just nu sitter och ruvar på och för Capitals så är det bara 1 poäng ifrån där Red Wings just nu har sista Wildcard platsen dock så ser läget bättre ut för Capitals som har två matcher mindre spelad än Red Wings så tar man två poäng i natt så är man med i matchen och det borde höja motivationen för Ovie och grabbarna.

Calgary Flames kommer senast från en 5-2 vinst mot Montréal där svensken M.Backlund kunde stå för de 2 första målen för Flames och sammanlagt skrapa ihop 3 poäng totalt från vinsten. Även fast Flames vann 5-2 så hade Montréal greppet om flest antal skott på mål i alla samtliga perioder så det var ändå ett bra jobb från AHL målisen D.Wolf att endast tillåta 2 mål på de 38 skotten som Montréal hade att komma med. Till nattens spel så står J.Markström oklar för Flames så han har haft problem med skada så oklart om han kommer till nattens spel men Flames kommer säkerligen låta yngligen D:Wolf ta vakt mellan stolparna i natt igen efter två raka vinster.

Borta laget Capitals kommer senast från en riktigt viktig vinst och dessutom mot ett av ligans bästa lag nämligen Vancouver. Där kunde man hämta upp från 1-0 under läge i första till 1-2 i 2:a period där Capitals dessutom gjorde ett suveränt jobb att stänga ute Canucks när dom i 2:a period inte fick iväg ett enda skott på mål i 12 minuter (!) så Capitals har verkligen jobbat på den defensiva delen i den matchen och svensken C.Lindgren stoppade 21 skott utav 22 möjliga från ett väl offensivt Canucks. Det är 5:e och sista borta matchen för Capitals nu innan man återvänder hem till Washington för att spela resterande 15 matcher som återstår av grundserien.

Capitals kommer med två raka segrar i bagaget men fick tyvärr smaka på två dystra förluster innan dess (3-0 mot Jets samt 7-2 mot Oilers) men hemma laget har inte heller haft det lätt i de tre matcherna före dessa två segrar där man förlorade 2-6 mot Av’s, 7-2 mot Canes samt 5-1 mot Panthers så formen i sig är ändå rätt neutral form mässigt inför nattens match men här ser jag potentialen hos Capitals där jag tror viljan är starkare för The Great Eight A.Ovechkin och grabbarna så jag väljer underdogsen här till 2.18x pengarna hos Betsson.

för och nackdelar:
✅ Washington har vunnit 3/4 senaste mot Flames
✅ Flames har släppt in nästan dubbelt så mer mål i de senaste 5 än vad Caps har gjort
✅ Capitals är 1 poäng från Wildcard plats så motivationen finns till att kriga från start