SHL Lördag och en hel hög med härliga matcher! HV71 är tillbaka från sjukstugan och sticker upp till soliga Karlstad, Malmö åker över hela riket upp till Skellefteå och Lillebror i småland åker till huvudstaden. Jag tänkte dock syna matchen i Gävle mellan Brynäs och serieledande Frölunda. Häng med!

Brynäs

Brynäs kippar minst sagt efter andan just nu, 6 förluster i rad och en målskillnad på 9 / 29. Det ser minst sagt riktigt darrigt ut hos Gävlelaget. Senast mötte man Växjö där man förlorade med 1 – 3 och visst såg man lite mer desperata ut och öste på en hel del skott men att man har en skottprocent på 2.7 är faktiskt skrämmande. Över lag har man ett snitt på mål på 9.40% av sina skott vilket är godkänt. Vad är det då som gör att man hamnat i den position man är i idag? Man har helt enkelt inte tokvärvat som många andra lag har gjort. Man har vart väldigt konservativa. Man har tagit in ett par namnkunniga namn så som Patrick Berglund och Simon Bertilsson men inte mkt annat att anmärka på. Jag tycker att Brynäs är smarta och att man tänker på sin ekonomi i rådande världsläge men jag tror nog att Brynäs står långt fram i kön till hockeyförbundet och gör sin röst hörd om att stänga årets liga. Nåväl. Brynäs har inte bara svårt att göra mål som ni märkt utan man har förbaskat svårt att hålla tätt där bak med. Trotts att man spelat minst matcher i ligan ligger man på en delad andraplats om att släppa in flest mål. 49 mål / 13 matcher är inte smickrande.

Frölunda

Förlunda ångar på och trotts den smått chockartade förlusten med 0 – 4 mot Leksand näst senast så studsade man tillbaka upp på vinnarspåret direkt och vann övertygande mot Oskarshamn senast med 4 – 1. Just nu bör man verkligen hålla ögonen på Joel Lundqvist. Vilken hockey gubben spelar. 4 poäng på dom 5 senaste matcherna och han passerade nu 600p gjorda poäng i sin SHL karriär. Förutom Lundqvist så har man en otrolig bredd i Frölunda och just nu ser man verkligen ut som ett mästarlag. Man har gjort 51 mål / 18 matcher och släpper in minst mål av alla (Luleå har släppt in 1 mål mindre men har 5 matcher mindre spelade). Historiskt sett har det var delad kompott när dessa lag har mötts men jag tror inte att det ska vara några problem för dagens Frölunda att vinna den här drabbningen. Att stirra sig blind på Förlundas bortastatistisk ska man nog låta bli. Man har mött bra lag men har ändå övervägande segrar, många med fler mål än ett.

Spelet

Jag känner att ett Förlunda med form bör avfärda ett brynäs i ett smärre kaos. Att Förlunda vinner matchen @2.05 känns väldigt troligt och jag lägger 5 Units här!

✅Frölunda leder ligan och är ett av ligans målgladaste lag samtidigt som man släpper in minst mål.

✅Frölunda har kanonform just nu! Man studsade tillbaka snabbt från bottennappet i Leksand.

✅ Brynäs är helt under isen (Pun intended)

❌Historiskt sett jämnt mellan lagen. Dock vinner segraren oftast med mer än ett mål.

Speltips: Frölunda segrare
Odds: 2.05
SpelbolagNordicbet
Spelstopp: 21/11 15.15
Liga: SHL
Insats: 5 units

Här kan ni ta del av Nordicbets Bonus!
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till