Lördagens speltips kommer från Premier League och det är hemmalaget Brighton som tar emot bottenlaget Everton denna eftermiddag på Amex Stadium. Brighton ligger på en 7e plats på raden 10-8-7 med en målskillnad på 48-40, man gör en hel del mål och framförallt på hemmaplan är man väldigt svårslagna där man bara förlorat en enda match denna säsong.
Man kommer till start med Joao Pedro skadad men han verkade inte saknas sist när man vann med 5-0 borta mot Sheffield som fick spela nästan hela matchen med en man mindre. Spelövertaget var stort och det regnade avslut, skott på mål och hörnor för Brighton.
Nu har man 9p upp till Tottenham på sista Europaplatsen, samtidigt har man 18p ner till Everton och kvalplatsen, detta gör att man kan satsa allt framåt och har ingenting att förlora. På hemmaplan brukar Brighton alltid ha ett stort bollinnehav och föra sina matcher vilket genererar målchanser och hörnor.
Motståndet Everton hittas på en delad 20e plats med Luton och krigar för nytt kontrakt. Man kommer till start med en bedrövlig form och har bara vunnit 1/12 senaste tävlingsmatcherna och är nollade i 4st raka bortamatcher.
Jag tycker det finns bra spelvärde på hemmaseger till 1.85x men då Brighton har förtvivlat svårt att göra mål i första halvlek väljer jag att syna hörnmarknaden som jag tycker ser väldigt generös ut på Brighton.
Trots Brightons stora bollinnehav på hemmaplan har man ”bara” gjort 12 mål framåt och haft ledningen i hälften av matcherna. Tittar vi på Evertons bortaspel så står man oftast emot rätt bra första 45 min och har bara legat under i paus i 4/12 matcher, och därför spelar jag hellre Brighton ö5.5 hörnor och hoppas Everton backar hem och det haglar avslut från hemmalaget som vanligt.

För och Nackdelar:
✅ Brighton har alltid stort bollinnehav på hemmaplan och lär bomba avslut mot ett defensivt Everton.
✅ Everton står emot bra första 45min på resande fot och har bara varit i underläge i 4/12 matcher.
✅ Brighton snittar 7.3 hörnor framåt på hemmaplan.
✅ Everton snittar 6.8 hörnor bakåt på bortaplan.
✅ Brighton saknar sin bästa målskytt och ledningsmålet kan därför ta längre tid att skaffa sig.
✅ Brighton har 9p upp och 18p ner, alltså inget att förlora och lär satsa allt framåt.
❌ Everton kämpar för sin överlevnad i Premier League och kommer sälja sig dyrt här. Backar de hem för mkt och 1-0 kommer inom 30 min så kommer inte Brighton ösa på lika mkt som innan.

Spel: Brighton ö5.5 hörnor
Odds: 1.72x
Insats: 8/10 U
Spelstopp: Lördag 16.00
Liga: Premier League
Bonus: 100kr
Bolag: Unibet

Klicka här för att rygga spelet eller hämta bonusen.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till