Nba närmar sig med stormsteg och även om all sport spelas under väldigt speciella former pga världsläget så skall det bli skönt att kunna se världens bästa basketliga på tv igen. Spanska ligan ACB är redan framme vid sina semifinaler och det känns rätt sjukt att Real Madrid inte ens är med i ekvationen längre. Valencia som dock vann ligan säsongen 16-17 har alltså chans att ta sig till final. Vi kollar in semin mellan Valencia och Baskonia.

Valencia

Valencia har gått riktigt bra efter uppehållet orsakat av corona. Endast en förlust med 5 poäng mot regerande mästarna Real Madrid. Lagets amerikaner Loyd och Tobey har varit riktigt stabila poängplockare samtidigt som man har kolossen Dubljevic som försvarsklippa. Valencia har även haft fördelen att matcherna spelats på La Fonteta som är lagets hemmabana och här har motståndet Baskonia haft extremt tufft genom åren. Endast en vinst sen 2014 vittnar om besvären man haft här och även om matchen spelas utan publik så skall den statistiken gynna Valencia. Hemmalaget känns väldigt taggade och har inte alls visat upp några “divafasoner” som Real gjorde och som kostade dom slutspelsplatsen i slutänden. En titel kanske betyder mer för ett lag som bara har en trofé i skåpet jämfört med ett lag som behöver hyra lagerlokal för att få plats med sina.

Baskonia

Baskonia nästan snubblade till sig en semifinalplats. 3 vinster varav en galen förlängningsvinst mot Unicaja banade vägen för Baskonia. Laget har ändå några vassa spelare men man får inte riktigt till det när det kommer till att jobba som en enhet. I lagets 3 vinster var man ändå klara favoriter men klarade alltså med nöd och näppe att ta sig vidare. Nu ska man möta ett heltaggat Valencia i Valencia och frågan är om man har något att sätta emot när motståndet blir betydligt bättre. Laget har snurrat på en del spelare och en viktig kugge blir dansken Shields. Dock osäkert om han kommer till start här. Även Henry och Dragic behöver spela på sin absoluta toppnivå för att Baskonia skall ha en chans här.

Speltips

Här tror jag på hemmalaget. Både motivation, hemmafördel och att Baskonia haft extremt tufft på bortaplan mot Valencia talar för valet av lir. Jag investerar 5 units på Valencia -2 poäng. Att Baskonia dessutom har lite frågetecken på vissa spelare och kanske tvingas rotera något i sin uppställning ser jag också som en fördel för Valencia.

För och Nackdelar:  
✅ Valencia har bara torskat mot Real Madrid sen ligan startade igen
✅ Baskonia har en vinst i Valencia sen 2014
✅ Valencias motivation

❌ Bollen har “studsat rätt” för Baskonia i matcher där man legat riktigt risigt till. Kan man steppa upp här?

Speltips: Valencia -2 poäng
Odds: 1,81
Spelbolag: WilliamHill
Spelstopp: 20:00
Liga: Spanska ACB
Insats: 5 units

Hämta 1000kr i freebet på WilliamHill här

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till