Goddag Basketfans! Vi lirade Wizards -10 poäng senast mot Cavs till 2,43 och Wizards vann med 9 poäng. Otroligt sura marginaler som går emot. Ikväll siktar jag istället in grekiska ligan och derbyt mellan AEK Athen – Panathinaikos. Panathinaikos -9,5 poäng till 2x degen klickas i.

AEK Athen

Vi tar oss till OACA Olympiska inomhushallen i Athen för mötet AEK och Panna. Lagen delar hemmaplan så ingen hemmaplansfördel att tala om för AEK. Laget har gått riktigt tungt sista tiden med enbart 2 vinster på de 8 senaste matcherna. Lagets amerikaner levererar på någorlunda konsekvent basis men Langford är mest pålitlig offensivt. Macon och Kingsley bidrar som 6e och 7e man från bänken. Maciulis och Moreira ska ta hand om försvarsbiten men det är här man har stora problem. Mot storebror Panna har man förlorat 4 av 5 senaste mötena.

Panathinaikos

Panna har bara 2 förluster denna säsong i grekiska ligan. Naturligtvis innehar man förstaplatsen och nu när man inte har europaspel på gång kan man lägga fullt fokus på att ta hem ligatiteln. Iraklis och Promitheas har fått känna på ett Panna som inte har europaspel att tänka på och då springer gärna siffrorna iväg. Panna är förstärkta med Mario Hezonja från NBA. Tillsammans med Bochoridis, Mack och Papapetrou är man definitivt det mest skräckinjagande laget i grekiska ligan. Formmässigt finns inte mycket att klaga på och mot ett AEK i dålig form ser jag risken som stor att ”Storebror” jäklas rejält med lillebror här.

Speltips

Här tycker jag vi får fint värde när Panna -9,5 poäng ger fina 2x pengarna på Bet365. 6 units investeras och jag tror på ett Panna som kan lägga fullt fokus på ligan nu att man varvar ut alla växlar här. Lycka till vid rygg.

För och nackdelar

✅ Panna i grym form

✅ AEK i usel form

✅ Panna har vunnit 4 av 5 senaste inbördes och nu kan man lägga fullt fokus på ligan

❌ Derby och AEK har lyft sig något i dessa möten tidigare

Spel: Panathinaikos -9,5 poäng

Odds: 2,0

Insats: 6/10

Spelstopp: 19:00

Liga: Grekiska basketligan

Spelbolag: Bet365

Rygga spelet till bäst odds på aktuell lina här

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till