Godmorgon alla läsare! Förra reken blev tyvärr uppskjuten i sista stund och det fina värdet på Gimnasia gick om intet. Vi kollar istället in mötet mellan Le Portel och Ada Blois i franska cupen. Dags för 16 delsfinaler och jag har en klar favorit här.

Le Portel

Le Portel från franska högstaligan tar alltså emot Ada Blois från en divison under i denna 16 delsfinal. Portel har väl inte startat superövertygande men har likväl 3 vinster och 2 förluster i LNB hittills. Laget har hittat en ny växel och har 4 raka matcher som resulterat i vinst. Senast vann man som rejäl underdog mot Strasbourg på bortaplan vilket vittnar något om formen. Kanadensaren McIntosh har varit strålande de senaste matcherna och bör kunna hitta vägar till korgen även här mot ett försvar som inte är vana vid en spelare av den kalibern. Senast lagen möttes 2018 så vann Portel enkelt med 94-67 så Ada Blois vet vilken uppgift som väntar här.

Ada Blois

Visst har Ada Blois startat riktigt bra i franska Pro B. Man toppar tabellen med 3 vinster och 0 förluster och har även gått bra i cupen. Ikväll är motståndet dock något helt annat och att man skall matcha ett Le Portel med uppåtgående form bör bli en alldeles för svår uppgift. Visst har vinsterna avlöst varandra för Ada Blois och man verkar ha nåt bra på gång. Kanske tom att man kan vara med och slåss om en uppflyttning till LNB. Cornely och Johnson är spelarna laget mer eller mindre är uppbyggt kring och de skall Le Portel kunna isolera om man bara gör jobbet.

Speltips

Här varierar linorna något från bolag till bolag men jag fastnar ändå för -5,5 poäng på Le Portel som erbjuds på Bet365 till 1,83x degen. 7 units investeras. Lycka till vid rygg.

För och Nackdelar

✅ Le Portel med uppåtgående form

✅ Högsta mot andraligan

✅ Le Portel har vunnit övertygande i tidigare möten mellan lagen

❌ Underskattning och Ada Blois har gjort det bra hittills

Speltips: Le Portel -5,5 poäng

Odds: 1,83

Spelbolag: Bet365

Spelstopp: 17:30

Liga: LNB

Units: 7

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till