Goddag alla läsare! Det har inte riktigt studsat med oss senaste rekarna och senast var Miami riktigt tama i en direkt avgörande match mot Lakers. Nu är Lakers nba mästare så stort grattis till dom. Ikväll spelas en match från finska ligan mellan Lahti basket och Salon Vilpas. Kolla in mina tankar nedan.

Lahti

Finska ligans nystart ikväll och det är förra säsongens bottengäng Lahti som får börja med tuffast möjliga motstånd när man får möta topplaget Salon Vilpas. Här har man inte haft mycket att hämta tidigare och jag har svårt att se att kvällens match skulle bli annorlunda. Visst har man några amerikaner som kan glänsa till ibland men man avslutade på en 9e plats och hade bara 1 vinst på lagets 7 sista matcher. Mot Salon Vilpas blev man dessutom totalt överkörda i de 2 möten som spelades mellan lagen innan coronauppehållet.

Salon Vilpas

Salon Vilpas avslutade i topp på tabellen innan uppehållet och med 10 raka segrar. Här får man en munsbit i första matchen och bör klara av uppgiften tämligen enkelt om man bara gör jobbet. Coleman, Kantonen och Koivisto gjorde det så bra förra säsongen så man ofta kunde gå ner på folk och inte ens ha med sig full trupp till matcherna. Man slog som sagt Lahti med braksiffror i januari och mars 111-75 och 106-85 och ett spelsuget Salon Vilpas bör vilja visa vilka som är kungar av finsk basket igen.

Speltips

Här tycker jag ändå linan är rätt generös med tanke på vilken stor skillnad det är mellan dessa lag. Det är dock premiäromgången efter ett långt uppehåll så 5 units investeras på Salon Vilpas -7,5 poäng till 1,82x degen. Lycka till vid rygg.

För och Nackdelar

✅ Salon Vilpas har vunnit 4/4 möten med Lahti

✅ Kvalitetsskillnad mellan lagen

✅ Man har klarat linan i 3/4 möten.

❌ Premiäromgången efter långt uppehåll

Speltips: Salon Vilpas -7,5 poäng

Odds: 1,82

Spelbolag: WilliamHill

Spelstopp: 17:30

Liga: Korisliiga Finland

Units: 5

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till