Trots att Elfsborg har cupspel inför den här matchen så tar jag ställning till oddset 1.87 hos Bet365 i mötet mellan Kalmar och Elfsborg. Häng med på tankarna där formen på lagen är anledningen till beslutet.

Kalmar

Kalmar har det tufft för tillfället och det som genom alla år har kännetecknat Kalmar är inte lika tydligt i år. Defensiven som allt som oftast har varit deras signum läcker onödigt mycket i år. 10 insläppta mål på 6 matcher imponerar inte. Förvisso släppte de in 5 mål borta mot DIF vilket drar iväg statistiken såklart. Oavsett så imponerar inte heller insatserna i de 2 senaste matcherna heller med förluster mot Varberg och Östersund. Matchen mot Östersund är ett bevis på hur svårt man har det både offensivt och defensivt då man på hemmaplan ska kunna sätta en ordentlig press på ett lag av Östersunds kaliber vid 1-1 i matchen. Istället för Östersund spelet och Östersunds fördel av bollinnehav och den offensiva inställningen ger dem till slut utdelning då de får en straff sent i matchen och avgör där. Jag nämnde som sagt offensiven, 8 gjorda mål är absolut inte fy skam men då ska vi ha med oss att Kalmar gjorde 4 i hemmapremiären mot stackars Helsingborg, hälften av lagets gjorda mål är alltså från en match. Därefter vinner Kalmar med 2-0 mot Falkenberg. Med andra ord 75% av målproduktionen har kommit i 2 matcher. När det nu verkar som att formen fortsatt är nedåtgående efter storförlusten mot Djurgården så har Kalmar gjort 1 mål på de 2 senaste fighterna och då har som sagt motståndet inte varit direkt skrämmande. Kalmar söker ofta det långa uppspelet genom passningsskicklige Viktor Elm som har skolats om till mittback. Nanne Bergstrand är tillbaka som tränare och visst tror jag Kalmar gör det bättre än förra säsongen och undviker kvalspel i år. Det beror dock inte på lagets kvalitet utan snarare på att lagen där nere är så dåliga.

Elfsborg

Boråsarna har överraskat de flesta än så länge i år. Elfsborg är obesegrade och tog en riktigt fin skalp i senaste omgången hemma mot Malmö. Dessförinnan gör man en stabil insats borta mot Norrköping och åker därifrån med 1 poäng då Norrköping sent i matchen får in kvitteringen. Elfsborg har 2 segrar och 4 oavgjorda så här långt och det som kan ses som en plump i protokollet är 0-0 matchen borta mot Helsingborg. En match där man ska ta 3 poäng men skapade på tok för lite framåt för att hota Helsingborg. Defensivt är man starka med sina 4 insläppta mål på 6 matcher och är med de siffrorna tillsammans med Häcken laget som släppt in minst mål än så länge. Det imponerar då man har haft b.l.a Malmö, Norrköping och Hammarby på andra planhalvan. Jimmy Thelin vill att hans lag sätter hög press på motståndarna och vinner bollen tidigt för att sätta den snabbt på Per Frick längst fram. Johan Larsson är tillbaka i laget och bidrar både med löpvilja och rutin in i laget. För att förstärka att Elfsborg är ett tufft lag att besegra så ska nämnas att Elfsborg förlorade 1 match på de 11 avslutande omgångarna förra säsongen.


Speltips

Jag har svårt att se att Elfsborg förlorar den här matchen med tanke på vad Kalmar har visat upp de senaste 3 matcherna, detta i kombination med Elfsborgs defensiv gör att valet faller på Elfsborg Asian Handicap 0 till oddset 1.87 hos Bet365. Anledningen till att jag väljer Asian istället för den raka 2:an beror på att målen Elfsborg gjort mot både Norrköping och Malmö har varit något slumpmässiga samt att Elfsborg har semifinal i Svenska Cupen innan detta mötet. Skulle matchen sluta oavgjort så får vi insatsen tillbaka. 4 units investeras.

Fördelar & Nackdelar

✅ Kalmars insatser senaste 3 matcherna.

✅ Elfsborgs form.

✅ Elfsborgs defensiv.

✅ Elfsborg är ett lag som sällan förlorar vilket både den här säsongen och slutet på förra årets säsong visar.

❌ Någon gång kommer Elfsborgs första förlust.

❌Semifinalen i cupen kan sätta sina spår i truppen inför det här mötet.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till