Vi blickar mot NHL och mötet mellan New Jersey Devils och Washington Capitals som spelas natten mot lördag. Botten mot toppen och här tror jag att klasskillnaden kommer att lysa igenom. Första mötet lagen emellan den här säsongen. Caps har haft det lätt mot Devils den sista tiden då laget vunnit 4 av de 5 senaste inbördes mötena. Känslan säger mig att Devils, som nyligen tradat bort stjärnan Taylor Hall till Arizona, kommer väga för lätt här inatt och att Washington tar sin 9:e seger på 11:a matcher.

4 jobbiga faktorer som gör att detta inte talar till Devils fördel är att man dels ligger näst sist i NHL-tabellen, är ett av ligans sämsta hemmalag, man gör näst minst mål och dessutom släpper man in 6:e flest mål i ligan. Om man jämför med Washington som både toppar ligan, är NHL’s bästa bortalag och dessutom är det lag som gjort flest mål framåt.

Nej, jag har svårt att se att ett mer utvilat Washington ska förlora detta. Här är man stora favoriter och oddset 1.87 tilltalar mig massor. Washington Capitals att vinna matchen på ordinarie tid spelas till det fina oddset hos 888sport och här skjuter jag in 7 units!

New Jersey Devils:

Man har haft en blytung säsong så här långt. Man gjorde en satsning inför säsongen då man värvade rätt tunga namn, men det har verkligen inte fallit väl ut. Ligger som sagt näst sist i ligan och har endast fått ihop 27 poäng på 33 matcher och med målskillnaden 80-116.

Dessutom är lagets 10 senaste matcher en dyster läsning då man bara vunnit 3 av dessa. Man tradade nyligen bort sin största stjärna i Taylor Hall till Arizona och det ska bli intressant att se hur laget nu tar sig samman hädanefter. 2 av 3 matcher har man dock vunnit sedan Hall tradades bort.

Washington Capitals:

Finns ord i överflöd för detta lag. Man har sannerligen fått ihop det så här långt in på säsongen då man toppar ligan med sina 53 poäng efter 35 spelade matcher och med målskillnaden 125-100. Speciellt har man imponerat på resande fot då laget hittills har vunnit imponerande 15 av sina 19 bortamatcher! Milt sagt ett riktigt bra facit!

Trots att man haft storstjärnan Nicklas Bäckström på skadelistan en period så har man lyckats bibehålla sin fantastiska form. Enda gången laget t.ex. förlorat mer än 2 matcher i rad var just precis i början av säsongen i oktober då man förlorade 3 raka, men sedan har det blivit som mest 2 förluster på raken. Det är det inte många lag som mäktar med. Washington har nu vunnit 8 av sina 10 senaste matcher och här går man givetvis för sin 9:e vinst på 11:a matcher. Man kommer skönt nog till spel med en helt skadefri trupp här inatt och har dessutom fått vila 2 dagar mer än hemmalaget.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Ligans näst sämsta lag mot ligans bästa.
✅ Ett av NHL’s sämsta hemmalag mot ligans bästa bortalag. Caps har vunnit 15 av sina 19 bortamatcher!
✅ Devils har gjort näst minst mål medan Capitals gjort allra flest.
✅ Washington har vunnit 4 av de 5 senaste inbördes mötena.
❌ Ser inte mycket som talar för hemmalaget här inatt, men NHL är ju alltid NHL och skrällar sker ju då och då.

Speltips: Washington Capitals (ordinarie tid)
Odds: 1.87
Spelstopp: Lördag 01:00
Spelbolag: 888sport
Liga: NHL
Insats: 7/10 Units

Få 500 % upp till 500 kr genom att klicka här


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till