Igår kväll när jag kikade runt på diverse spel, statistik och resultat från Nations League matcherna, så infall sig en känsla. En uppenbarelse. Det har blivit en hel del kort i Nations League. Kikade på vilka matcher vi hade idag, och fann två-tre stycken som jag direkt fick den där känslan, att här kan det bli en del kort.

OK, kollade på domarna, och mycket riktigt, så ger de ut ett rätt högt snitt kort på just Nations League matcherna, förutom den tredje, som var något lägre, och jag valde helt enkelt de två matcherna jag blev mest exalterad av!

Ibland är bettingen sådan, att man måste gå på känslan, och hur man tror att matchbilderna kan se ut osv. Så nu kör vi!

Match 1, i ingen ordning alls, är den mellan Polen och Portugal. Portugal har börjat bra och står på första plats i gruppen med 6 poäng, medans Polen ligger på 3e plats med enbart 3 poäng från när man slog Skottland. Den matchen blev det bara 3 gula kort, alla av Polen. Denna match är en sådan där Polen spelar hemma, behöver ta poäng för en chans om top 2 placering i gruppen, och därför ser jag en matchbild där Polen kommer jaga, pressa och vilja anfalla.

Portugal är det bättre laget, men har också spelare som lätt tappar huvudet och ger igen för fula knep, vilket är bäddat för en något fulare match. Skulle även Portugal, göra första målet, vilket inte är osannolikt, så kommer Polen gasa ännu mer, och vi kommer se båda lagen dra omkull varandra och korten kommer därför komma. Blir det Polen som gör första målet, så kommer de utan tvekan markera hårt mot Portugal i deras anfall, så som sagt. Det här är upplagt för att dela ut kort, något jag tror kommer ske.

Domaren i Polen – Portugal

Domaren Serdar Gozybuyuk, från Nederländerna, har egentligen ett lågt kortsnitt, men när vi kikar på UEFA Nations League, så har han ett snitt om 5,4 kort per match! Här tror jag vi kommer över snittet, och spelet över 4,5 kort till 2,18x hos Unibet är taget!

Match 2, är den mellan Spanien och Danmark. Här är det till och med fin statistik på lagen, då båda dessa landslag har över 3 kort tilldelade till sig, per match i snitt. En grupp där Danmark faktiskt leder just nu med 6 poäng, och det är Spanien som ligger tvåa med 4 poäng. Något som jag är övertygad Spanjorerna kommer vilja ändra på, speciellt på hemmaplan inför hemmapubliken.

Här saknas även ett antal spelare i båda lagen, men namn värda att nämnas är Rodri, Carvajal, Nico Williams, Dani Olmo bl.a. i det Spanska landslaget. Detta ser jag egentligen bara gynnar kortspelet. Då ersättarna kommer vilja visa upp sig, och i regel när det blir så, så upplever jag att man drar på sig kort mer ofta. Någon som däremot är klar för spel, och högst troligt kommer spela, är Lamine Yamal! Denna dundertalang kan själv ordna både ett och två kort på danska försvarare när de skall försöka stoppa honom och hans dribblingar!

Men precis som i föregående match, så förväntar jag mig en tuff fysiskt match, speciellt kommer man behöva dra omkull de snabba omställningarna när anfallet drar iväg, och jag ser Danmark nog fixa 3 gula kort minst för att stoppa Spanien. Blir det sedan ett mål, som jag tror Spanien kommer göra först, så kommer det även här börja dras omkull och fula sig när Danmark behöver anfalla för kvittering.

Domaren i Spanien – Danmark

Ivan Kruzliak, från Slovakien, är domaren som dömer denna matchen, och han har över 5 kort i snitt över alla sina matcher! Men kikar vi på UEFA Nations League, där han dömt hela 8 matcher hittills, så har han ett snitt om 4,9 kort per match. Även här väljer jag att spela på över 4,5 kort i matchen, till smått otroliga 2,40x hos Unibet!

Jag kör 2 units på varje spel och ser fram emot att heja på domaren, för en gång skull! Visa korten bara, GÖR DET!

Spel: Över 4,5 kort i matchen
Odds: 2,18 & 2,40
Insats: 2 Units på varje
Spelstopp: Lördag 12/10 – kl 20:45
Liga: Nations League
Bonus: 1000kr
Bolag: Unibet

Klicka här för att rygga spelet eller hämta bonusen.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till