Inför fredagens Nations League så finner jag ett spel jag gillar och tog direkt mellan Sverige och Slovakien!

Sverige åker och mötet Slovakien på bortaplan, Isak har bruten tå och medverkar ej, vilket såklart är trist, men jag känner att med Gyökeres och Kulusevski båda glödheta, samt Elanga och flera spelare att välja på, så är Sveriges offensiv fortfarande riktigt kapabel!

Enligt mig så överpresterade Slovakien i EM, när man precis tog sig vidare ur sin grupp som trea, och sedan åkte ut mot England i åttondelen. Man fick 3-3 i målskillnad på tre matcher, där man spelade oavgjort mot Rumänien, förlorade mot Ukraina och överraskande vann 1-0 mot ett snubblande Belgien.

I regel har jag svårt för att lägga för mycket vikt på tidigare resultat för just landslag, där det ofta byts tränare mellan turneringar, spelare roterar mer och är inte allt för ofta samspelta på samma sätt som i sina klubblag. Det sistnämnda är mer intressanta faktorer än folk i regel reflekterar över. Exempelvis Spanien som kan ha hela backlinjen från samma klubb, och således är de en samspelt enhet på helt annat sätt än andra landslag. Det märks tydligt när man tittar på matcherna.

Sverige har startat denna omgång av Nations League bra ändå. Försvaret är där det behövs förbättras helt klart, men offensiven har varit otroligt kul att se, speciellt då vi tittare såklart gillar när det görs mål. Och mål är just det jag tror man kommer fortsätta att producera.

Sverige har gjort 3 mål i de två tidigare matcherna, och har släppt in 1, alltså en målskillnad på 6-1. Slovakien har gjort 3 mål, och släppt in 0, mot samma motstånd som Sverige. Båda har 6 poäng i gruppen och detta kan ses som lite av en avgörande match, vem som kommer ta ledningen, skulle det inte bli oavgjort. Jag tror att vi kommer se ett anfallande Sverige, då Jon Dahl Tomasson, Sveriges förbundskapten och tränare, uttryckligen föredrar att gå framåt. Inte konstigt då det är där Sveriges bästa talanger och spelare finns, i anfallet.

Med det sagt, så tror jag att vi kommer se över 2,5 mål i matchen, och oddsen tilltalar mig ordentligt med de förutsättningar som vi får. Hos Bet365 så har oddset till och med stigit från 1,87x igår, till 1,92 idag, på Asian Över 2,5 mål. Som jag nämnt i tidigare rekar, så kan vi ofta finna bättre odds på Asian marknaden, då många missar att kolla där och därför satsar de flesta på ”vanliga” spelmarknaden och oddset där blir lägre. Kom ihåg det när ni funderar på att spela på mål eller handikapp, jämför alltid med Asian utbudet!

Samma sak gäller på handikapp-sidan, jag lägger ett sidospel, om än bara 1 unit, på Sverige 0,0 Asian, vilket är samma som DNB, eller pengarna tillbaka vid oavgjort. Det står i hela 2,02X vilket jag tycker är väl högt och värt en liten tv-peng, då jag anser Sverige har de bättre offensiva spelarna, som kommer med riktigt hög form och kan därför vinna matchen 2-1, 3-1, utan konstigheter! Och ja, hålla nollan är jag inte säker på att man gör, men minst 3 mål tror jag vi har god chans att se Fredag kväll!

Spel1: Asian Över 2,5 Mål
Odds: 1,87x
Insats: 4 Units
Spel2: Sverige 0,0 Asian Handicap
Odds: 2,02x
Insats: 1 Units
Spelstopp: Fredag 11/10 – kl 20:45
Liga: Nations League
Bonus: 1500kr
Bolag: Bet365

Klicka här för att rygga spelet eller hämta bonusen.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till