Jag vet att vi har NFL-spelare, eller alltså jag menar såklart som spelar på NFL, inte faktiska spelare! Ni fattar!

Det är kul att kunna tipsa om den amerikanska fotbollen också, för de av oss som blivit insatta och lärt oss hur sporten fungerar, så är det riktigt, riktigt spännande att se på! Det är en galet taktiskt sport, med mycket som hänger på att ta fram rätt taktik och strategi för varje enskild situation. Varje gång de ställer upp och skall starta ett spel, så har man valt en strategi, en taktik, ett spel man tänker genomföra. Det samma gäller laget som försvarar, de har försökt lista ut vad de tror att motståndarna tänker göra, och genom sitt val av taktik i försvar, skall bemöta det på bästa möjliga sätt. Det fanns en tid då jag trodde att jag aldrig skulle bry mig om, eller ens förstår mig på, amerikanskt fotboll. Men så en dag klickade det. Jag har tittat på Super Bowl varje år i säkert över 10års tid nu. Vissa är inte så värst fantastiska, men ett par har varit helt galna!

Innan jag nämner vad jag spelat på, så skall också nämnas att i USA, och således bilden till denna rek, samt rubriken, så är det alltså laget till höger som är hemmalaget! Man säger i USA att Panthers spelar hos Bears. ”Carolina Panthers at Chicago Bears”. Något som vi europeer, eller egentligen övriga världen, inte är vana vid. Kände att förtydliga det, så ni som läser detta och är nya till en amerikansk sport, känner att ni hänger med och förstår.

NFL-säsongen är inte lika lång som vi är vana vid inom ”vanliga fotbollen”, men jag delar med mig när det känns intressant och värt.

Spelet denna gång är ett handikapp-spel på Chicago Bears. Carolina Panthers är diskutabelt säsongens absolut sämsta lag, och det blir inte bättre av att man nu har ett par skador på viktiga spelare i sitt försvar.

Chicago Bears är inte på något vis ”bäst i klassen” eller ”bäst i ligan”, absolut inte, men man är bättre än Panthers och man spelar hemma, något som i NFL kan ha större effekt än man är van vid. Sedan har man inte skador som Panthers, och jag tror att Bears så kallade wide receivers kommer ha en riktigt bra dag idag! Jag utgår från att man vinner med minst 6 poängs marginal, därför känns linan på 3,5 eller 4 i handikapp som ett självklart spel för mig!

Vi får i skrivande stund 1,95x hos Bet365 på Bears -4 hdc! Jag kör 3 units på detta. Matchen spelas kl 19.00 svensk tid, vilket innebär att efter Tottenham matchen, som jag rekat om här, är det bara att fortsätta kvällen med att titta på denna och heja på Bears att göra jobbet åt oss!

Spel: CHI Bears -4 hdc
Odds: 1,95x
Insats: 3 Units
Spelstopp: Söndag 6/10 – kl 19:00
Liga: NFL
Bonus: 1500kr
Bolag: Bet365

Klicka här för att rygga spelet eller hämta bonusen.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till