Godkväll basketfans! Förra reken gick om intet när Mavericks skytte fortsatte strula och att man missar otroligt mycket straffkast gör inte saken bättre. Dags för match 3 och 2,20x degen liras.

Matchen

Dallas Mavericks kommer att ta emot Boston Celtics i American Airlines Center i Game 3 av NBA-finalen natten till torsdag. Celtics leder serien med 2-0.

Det är säkert att säga att mycket få saker har gått rätt för Mavericks i de första två matcherna i serien. Luka Doncic har varit dominant och postade nyligen en triple-double i förlusten i Game 2 i söndags, men förutom det har Mavericks saknat djup för att kunna konkurrera med Boston. Kyrie Irving har ännu inte gjort ett trepoängsskott under de två matcherna och har haft svårt med Celtics defensiva scheman som är utformade för att bromsa honom. Daniel Gafford och Dereck Lively II har haft problem mot mobila, perimeterkunniga centrar som Al Horford och Kristaps Porzingis, vilket begränsar deras inflytande nära korgen. Celtics vet att de inte kommer att stoppa Doncic från att göra sina poäng, men de försöker annullera resten av laget. De första två matcherna visade att Doncic inte kan vinna serien på egen hand, oavsett hur hårt han försöker. Faktumet att Mavericks ännu inte har gjort mer än 98 poäng i någon av matcherna i serien säger allt man behöver veta om deras offensiva problem.

Mavericks har ännu inte avslöjat sin skadeuppdatering för onsdagens match, men Luka Doncic förväntas inkluderas. Han har haft flera skador, senast ett bröstproblem som han fick spela igenom senast.

I kontrast har Celtics rullat på, och de visade alla att de kan vinna med stora marginaler men också kan få jobbet gjort när det blir tufft. Celtics seglade till seger i seriens öppningsmatch, men de var tvungna att kavla upp ärmarna i Game 2 för att förneka Dallas en comeback i fjärde kvarten. Derrick White och Jrue Holiday spelade stora roller i segern i söndags, men det har varit en verklig laginsats för Joe Mazzullas team. Varför? För att Kristaps Porzingis och Jaylen Brown var de som steg fram i Game 1. Jayson Tatum har haft det kämpigt på planen, men han slutade en retur ifrån en triple-double i Game 2 medan han postade en rad som bara hade gjorts i finalerna av två Boston-legender, Larry Bird och Bob Cousy. Det verkar som att Celtics är bättre, mer organiserade, mer erfarna och mer utvilade än Mavericks. Även om serien kommer att förflyttas till Dallas för de kommande två matcherna, är det tydligt att Celtics bör betraktas som oddsfavoriter, även om de spelar på bortaplan.

Celtics har ännu inte avslöjat sin skadeuppdatering för onsdagens match, men Kristaps Porzingis förväntas inkluderas. Han har problem med en vadskada.

Speltips

Celtics är det bättre laget och Irving har extremt svårt att göra poäng. Utantoppinsatser från Irving är Mavericks tyvärr chanslösa. Många tror på reducering här men jag ser faktiskt inte vad som talar för Mavs förutom hemmaplan. Spelmässigt är Celtics dominanta. Jag lirar raka 2an till 2,20x degen.

För och nackdelar

✅ Celtics har sin gamla kapten Irving sönderläst

✅ Celtics har varit överlägsna trots att Tatum haft lite bekymmer. Lossnar det även för honom blir det än svårare för Mavs

✅ Truppdjup, Celtics har fler vapen

❌ Finalserie och Mavs vet att hamna under med 3-0 vore en dödsstöt. Men jag tycker ett svep av Celtics känns närmare än att det går till match 7.

Spel: Celtics att vinna matchen

Odds: 2,20

Insats: 6/10 U

Spelstopp: 02:30

Liga: NBA

Bolag: NoAccountBet

Alla våra bonusar finner du här!

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till