Det är dags! Efter två och ett halvt år är det tid för mig att komma tillbaka bakom spakarna hos 5Spades familjen och vi startar igång dagen med ett fint möte mellan Complexity Gaming – G2 Esports. Här klipper jag G2 -3.5 rundor hcp andra kartan till 2.1x degen med 5 Units investerade.

Complexity

Vart ska man börja, efter två månaders skadeuppehåll för complexitys awp spelare så gjorde poizon comback igår mot vitality, dom spelade alltså sin första match utan standin på två månader och dom gjorde det med stil. Complexity chockade hela CS världen med att vinna 2-0 mot ett av världens bästa lag just nu och dom gjorde det med resultatet 16-11 på kartan Mirage samt 16-2 på kartan Overpass som dessutom var Vitalitys valda karta. Man fick se ett helt annat Complexity än vad man skådat den senaste tiden. Detta var helt klart en lag vinst där alla tillförde något. Men även om complexity spelade sjukt bra igår så kan man inte sticka under stolen med att Vitality förmodligen spelade sin sämsta CS någonsin, vitality som har världens bästa spelare vid namnet Zywoo gick otroliga 2-17, hans lägsta statistik på en karta någonsin. Detta spelade en stor faktum till att Complexity kunde köra över motståndet med enkla tyglar. Men vad ögat fick skåda så är jag positivt överraskad, frågan är bara om dom kan rulla vidare och plöja flera lag på vägen, det är jag tveksam till.

G2 Esports

G2 genomgick en förändring i deras lag sent 2020 och köpte till sig en av världens bästa riflers vid namnet Niko, ett G2 som redan har en hel del firepower fick betydligt mycket mer och det syntes direkt. Dom fick hyfsat bra placeringar i de första turneringarna dom spelade tillsammans men efter det har det varit väldigt platt. Nu har dom haft ett uppehåll som dom kunnat träna ihop sig på och det syntes vid debuten igår. Dom inledde turneringen mot Evil Geniuses och gick där ifrån med en 2-0 vinst, 16-12 på respektive karta. Dom hade en otroliga 75% conversion rate när dom är 1x flera man i underläge, det vill säga 1v2, 2v3 etc. G2 ställs lite i ett läge där dom måste visa vad dom går för i denna turneringen och det är lite vinna eller försvinna för dom då detta projekt har kostat dom väldigt mycket pengar. Kollar man även på deras lineup så är dom det bättre laget, dom är ett mer komplett lag i mina ögon.

Speltips

Även om Complexity gick segrande mot vitality så ser jag inte att dom gör det mot G2. När du har spelare som Hunter, Niko samt KennyS så förväntar jag mig stordåd och det är dags att dom tar för sig av CS kakan. Då G2 är högre rankade kommer dom att få välja karta sist och därför väljer jag att spela på andra kartan som kommer vara deras map pick. -3.5 rundor till 2.1, det är högt och bara att tacka för. 5 Units investeras här.

För och Nackdelar

✅G2 är det bättre laget på papper.

✅G2 har hunnit spela ihop sig betydligt mycket längre än Complexity.

✅G2´s karta, dom kommer vara förbereda

❌Det är början av året, allt kan hända, det fick vi bevittna igår.

Spel: -3.5 HCP G2 Andra kartan

Odds: 2,1

Insats: 5/10

Spelstopp: 16:30

Liga: BLAST Premier Spring Groups 2021

Högst odds på aktuell lina: Unibet

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till