Onsdagens speltips hämtas från Hockeyallsvenskan och matchen mellan tabelltolvan Almtuna IS och 3:e-placerade Timrå IK. 2 lag som har massor att spela för. Almtuna för att slippa negativt kval och Timrå jagar 2:a-platsen som innebär en direktplats till den hockeyallsvenska finalen.

Bortalaget är inne i en strålande form då laget vunnit 9 av sina 10 senaste matcher samtidigt som hemmalaget tvärtom har haft det rätt så tungt på sistone med 6 förluster på sina 10 senaste. Timrå har vunnit alla de 3 tidigare inbördes mötena denna säsong med siffrorna 2-0, 0-3 samt 8-4. Medelpadingarna är dessutom det 2:a starkaste bortalaget efter giganten Björklöven. Almtuna har samtidigt inte alls övertygat på hemmais där man endast vunnit 10 av sina 24 matcher.

Nej, här tror jag ett ruggigt formstarkt Timrå blir alldeles för svåra att tas med för bottenlaget Almtuna.
Spelar Timrå Först till 3 mål till oddset 1.80 hos bet365. 7 units.

Almtuna IS:

Almtuna har haft en lite sämre form nu på sistone och har med sina 54 poäng efter 48 spelade matcher 3 poäng ner till negativ kvalplats. Blir förmodligen mycket nerver i deras återstående matcher. Dock har man ju allt i egna händer, men lär ändå känna en del press då en förlust kan betyda att man byter plats med Kristianstads IK på 13:e-platsen. Har haft det riktigt tungt mot Timrå som man inte lyckats vinna över en enda gång denna säsong.

Timrå IK:

Oj oj oj säger jag bara. Vilken förvandling man gjort. Från att ha varit rätt ojämna tidigare under säsongen och blandat fina resultat med betydligt sämre så har man nu vunnit 9 av sina 10 senaste och verkligen bara ångar på. Endast 3 poäng ifrån Modo på 2:a-platsen och snacka om att övikslaget borde känna press och flåset i nacken nu. Tror det blir en rysare ända in på mållinjen och nu återstår det 4 omgångar. Hujaligen! Man vill ju såklart nå en direktplats till den hockeyallsvenska finalen och nu har man verkligen hittat en formtopp som heter duga som mycket väl kan ta dom ända dit. För inget verkar kunna stoppa medelpadingarna just nu. Tror man blir för svåra här för hemmalaget.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Timrå har vunnit 9 av sina 10 senaste matcher och verkligen toppat sin formtopp.
✅ Medelpadingarna har dessutom vunnit alla de 3 tidigare inbördes mötena denna säsong.
✅ Timrå är det 2:a bästa bortalaget i Hockeyallsvenskan efter giganten Björklöven.
✅ Bottenlaget Almtuna har varit oerhört bleka på hemmais den här säsongen då man bara vunnit 10 av sina 24 matcher.
❌ Livsviktiga poäng på spel från bägge håll och vid en hemmaledning så kan det bli fruktansvärt tight där ute.

Speltips: Timrå Först till 3 mål
Odds: 1.80
Spelstopp: Onsdag 19:00
Spelbolag: bet365
Liga: Hockeyallsvenskan
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i spelkrediter


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till