Topptipset

Topptipset

Svenska Spels har många produkter och topptipset är en av de populära. Topptipset har samma matcher som Stryktipset och Europatipset, grundkonceptet är nästan detsamma, men skillnaden är att du endast tippar på utfallet i åtta matcher. 

Om Topptipset

Topptipset har ungefär samma grundkoncept som Stryktipset och Europatipset, det går ut på att tippa på 1, X eller 2 på åtta matcher. För att vinna på Topptipset behöver man ha åtta rätt. När du spelar på Topptipset har du möjlighet att bestämma din radinsats. Du kan välja mellan 1, 2, 5 eller 10 kronor. Skulle du pricka in ditt system med en radinsats på 10 kronor, så multipliceras vinstsumman med 10.  

Topptipset hos Svenska Spel idag

Topptipset är idag, liksom Stryktipset och Europatipset, en väldig populär produkt hos Svenska Spel. Man ska tippa matchresultatet i åtta fotbollsmatcher hämtade från de europeiska toppligorna. Vilka matcher som skall finnas med på Topptipset bestäms efter de åtta första matcherna på Europatipset och Stryktipset. Speldagarna är på onsdagar, lördagar och söndagar. Du kan spela Topptipset hos spelombuden runtom i landet eller direkt på Svenska Spels hemsida. Kupongerna kan fyllas i med enkelrader, men även systemspel är möjligt. Svenska Spel tillåter matematiska system, upp till 7 helgarderingar + 1 halvgardering, och det anses av många vara fördelaktigt. 

Kom igång och rätta live

För vinst gäller det att du prickar in alla åtta matcher. Tack vare att Topptipset är en kortare variant av Stryktipset med potential till höga vinster, har spelet snabbt ökat i popularitet bland svenska spelare. 

Regler och satsningar

Topptipset liknar mest spelet Oddset Powerplay, med skillnaden att matchutbudet är fotboll i stället för ishockey, där vinsterna kan bli höga i förhållande till en relativt liten insats per rad. 

Om en (eller upp till två matcher) blir inställd på det utvalda matchprogrammet väljer Svenska Spel att tillämpa så kallad tendenslottning. Lottdragning sker med hjälp av enheter som representerar hemmaseger, oavgjort respektive bortaseger. I dragningen ingår 16 enheter som bestäms efter tendens för hemmaseger, oavgjort och bortaseger som experter förutser. Varje tecken representeras av två enheter eller fler. Om expertutlåtanden inte finns sker en slumpmässig fördelning utifrån samma antal enheter för 1, X respektive 2. I fall där fler än två matcher måste lottas ställer Svenska Spel in den aktuella spelomgången för Topptipset och spelarinsatserna betalas tillbaka. 

Du kan spela enkelspel respektive systemspel på Topptipsets normalkupong. Systemspel (M-system) är tillgängligt på Topptipset i ett systemfält som där du markerar ditt system. M-system kan spelas upp till sju helgarderingar och en halvgardering, 

Systemspel

Ett systemspel, det vill säga ett M-system, på Topptipset innebär att du satsar på flera enkelrader i samma spelkupong. Det innebär att du använder du garderar dig. Detta innebär att din insats automatiskt kommer att bli högre än 1 krona, varefter ditt systemspels insats beräknas efter hur många garderingar du anger och vilken radinsats du väljer. 

När du använder dig av två tecken (1X, X2 eller 12) på en av de åtta matcherna i Topptipset halvgarderar du en match. Om du satsar en krona per rad kommer en halvgardering kosta två kronor, medan en radinsats på 5 kronor med tre halvgarderingar kommer att kosta 1 000 kronor (10 x 10 x 10). 

Tips för att bli bra på Topptipset:

  1. Håll dig alltid uppdaterad när det gäller form, historiska möten, senaste laguppställningar och skador. 
  1. Arbeta dig närmare en bild av sannolikheterna för varje match. 
  1. Hitta sannolikheterna som kan gå åt ditt håll – och samtidigt mot den breda strömmen av svenska spelare.