Speltips: VM Sverige – Schweiz 8-delsfinal 3/7

Tisdagens speltips kommer från 8-delsfinalen mellan vårat kära Sverige och motståndarna Schweiz. Detta är en match där Schweiz ska vara klara favoriter men med nyliga ändringar så öppnar detta för ett annat spel som lockar mig. Oddset är massiva 2.28 och jag kan inte förstå varför det är så högt.

Långtidsspel:

8-delsfinal, vinna eller försvinna. Förutsättningarna är enkla, det gäller att göra fler mål än dagens motståndare annars är VM äventyret slut. Det var inte många som trodde Sverige skulle gå vidare från sin grupp. Än mindre vinna den ! Ett starkt försvarsspel i kombination med dödliga kontringar har tagit oss hit till allas glädje. Schweiz knölade sig vidare som grupp 2a bakom Brasilien men har inte alls imponerat på mig. Jag hade stora förväntningar på dom men försvaret har svikit mig flera ggr. Jag ser ett Sverige som slår ur underläge och har inget att förlora. Nu mot ett favorittippat Schweiz som kommer med två jättetunga tapp i backlinjen. Jag synar BLGM till fin fina oddset 2.28 !

Sverige:

Sverige kommer till start med en otroligt härligt 3-0 seger mot Mexiko i ryggen. Hela svenska folket satt på nålar inför start men när domaren blåste av hade spelarna tagit nålen och spräckt Mexikos ballong istället. Ett otroligt bra försvarsspel va grunden och bra omställningar skördade fina framgångar i anfallen. Trots att Mexiko hade överlägset mest boll så va det Sverige som skapade de bästa chanserna. 0-3 va väl lite i överkant men ska absolut inte pratas bort. Sverige har visat sig vara extremt bra i straffområdet på att skapa målchanser från få anfall. Vi fick tex en rättvis straff mot Sydkorea, vi blev RÅNADE på en solklar mot Tyskland och vi fick ytterligare en rättvis straff mot Mexiko. En start egenskap och självklart kommer detta sätta skräck i Schweiz som nu kommer utan sina 2 bästa backar !

Schweiz:

Laget jag hade stora tankar om inför VM. Ett normalt sett betongsäkert försvar har svajat flera ggr nu. Visst 1-1 mot Brasilien var bra trots kraftiga påtryckningar. De vann med 2-1 mot Serbien och gjorde en stark vändning men Serberna skapade en hel del chanser. I sista gruppmatchen skulle de bara vinna mot dåliga Costa Rica som inte ens gjort mål i VM. Den matchen slutade 2-2 och VM publiken tappade hakan ytterligare en gång till i detta mästerskap. (Sista målet på straff) Till start får de klara sig utan sina överlägset bästa backar Stephan Lichtsteiner och Fabian Schär. Båda är avstängda efter för många kort och blir kraftigt försvagade bakåt.

En av ersättarna som kommer in är alla Arsenalfans värsta skräck, Johan Djourou ! Schweizaren hade ingen lyckad karriär hos “oss” och man blev livrädd varenda gång han stod inför en 1vs1 duell. Han har dom sista åren spenderat sin tid i Bundesligas bottenlag och nu gått till Antalyaspor i Turkiet. Om Schweiz har varit ihåliga i detta VM så med honom från start så liknar försvaret mera och mera en🇨🇭🧀! 🥁 haha.

Matchanalys:

Schweiz går in i matchen som favoriter men hyser nog väldigt stor respekt för Sverige efter Mexikosegern. Sverige kommer nog inte ha så mycket boll första halvlek men det är vi vana vid att inte ha. Jag blir inte förvånad alls som snabbe Shaqiri har lekstuga på sin kant mot Ekdal och Granqvist när han kommer närmare mål. Men jag tror samtidigt inte alls på att Schweiz kommer nolla oss när de har sina defensiva brister och Sverige har fått blodad tand med 5 mål på 3 gruppspelsmatcher. Jag tycker det luktar 1-1 och mersmak för 2-1 Sverige.

Saker som talar FÖR och EMOT spelet:

Schweiz har spelat BLGM i alla 3 gruppspelsmatcher med målskillnad 5-4 på 3 matcher.

 Schweiz är kraftigt försvagade defensivt och får klara sig utan sina 2 bästa backar.

 Vinna eller försvinna matcher tenderar att explodera chansmässigt efter första målet har kommit. Laget i underläge har inget att förlora och satsar allt framåt även om de ligger under med 2-3 mål.

 Sveriges försvarsspel imponerar väldigt mycket och hållit nollan i 2/3 matcher.

Lycka till om ni ryggar !

Tipsa om Speltips: VM Sverige – Schweiz 8-delsfinal 3/7 till dina vänner
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades